Καινούργιο ξεκίνημα

από Αντώνης Γκάτζιος

Την ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα έχει απόψε (13/12) ο ΑΡΗΣ, ο οποίος στις 19:00 (Cosmote Sport 4HD, Libero 107.4) αντιμετωπίζει στο "Νίκος Γκάλης" της Αθήνας την ΑΕΚ, στην αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Basket League.

Με τον Σάββα Καμπερίδη αντί του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο, αλλά και νέο άνεμο να «πνέει» και εξωαγωνιστικά μετά το σχηματισμό νέας διοίκησης, ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του και να βγει από τη στενωπό στην οποία έχει μέι. Πώς θα γίνει αυτό, θα φανεί απόψε. Αν, δηλαδή, οι «κιτρινόμαυροι» είναι ικανοί για να κάνουν μία υπέρβαση στην Αθήνα, ή αν απλά θα βελτιώσουν το αγωνιστικό πρόσωπό τους, στέλνοντας ένα μήνυμα για τη συνέχεια.

Ένας εκτός έδρας αγώνας με την ΑΕΚ του μεγάλου μπάτζετ και των πέντε συνεχόμενων νικών στην Ελλάδα συγκαταλέγεται στους εκτός προγράμματος. Αυτό όμως σημαίνει ότι ο ΑΡΗΣ, απόψε, θα είναι πιο απελευθερωμένος από το «πρέπει»

 που είχαν μπροστά τους τα προηγούμενα παιχνίδια κι αυτό ίσως να τον ωφελήσει. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλό φεγγάρι», μετά το πολύ κακό ξεκίνημά της στην Basket League (1-4) και οι στόχοι της είναι υψηλοί φέτος. Όμως ο ΑΡΗΣ έδειξε στο ίδιο γήπεδο για μεγάλο διάστη,α κόντρα στον Παναθηναϊκό, και με διαφορετικό ρόστερ απ’ ό,τι σήμερα, ότι μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει κάτι καλό. Και η ΑΕΚ βέβαια δεν είναι Παναθηναϊκός…

Μία νίκη στο «Νίκος Γκάλης» θα δώσει στον ΑΡΗ πολύ μεγάλη ώθηση και θα σβήσει μονομιάς μία από τις αρκετές γκέλες που έχει κάνει μέχρι τώρα, ειδικά στο γήπεδό του. Μία καλή εμφάνιση, ακόμα κι αν δε συνδυαστεί με ροζ φύλλο αγώνα, μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει τη χειρότερη ομάδα στην Α1 και πως μπορεί, με όσα τον συνοδεύουν (όνομα, φανέλα, έδρα) να βγει από το αδιέξοδο.

Προτεινόμενα Άρθρα