Η μέρα των ρεκόρ για τον Ντραγκίτσεβιτς

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς δεν άγγιξε απλά το τρίτο τριπλ νταμπλ στην ιστορία της Α1, αλλά έκανε και μία σειρά από ρεκόρ με την εκπληκτική απόδοσή του κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο ΕΣΑΚΕ περιγράφει τα κατορθώματα του σέντερ του ΑΡΗ ως εξής:

«Μέσα από την εξαιρετικά ανταγωνιστική εμφάνιση του Άρη στο σημερινό παιχνίδι, παραλίγο να προκύψει ένα μεγάλο επίτευγμα. Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς “άγγιξε” το “triple-double” το οποίο έχασε για μία ασίστ (21π, 11ρ, 9ασ.). Θα μπορούσε απόψε να γίνει ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Άρη που θα έφτανε σε ένα τέτοιο επίτευγμα μετά τον Στόγιαν Βράνκοβιτς στις 21 Οκτωβρίου 1989 (είχε 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 κοψίματα στο Έσπερος-Άρης 70-112) και τον Τόρεϊ Μπραγκς στις 10 Νοεμβρίου 2001 (είχε 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ στο Άρης-Μαρούσι 80-86).

Ο Μαυροβούνιος πάντως έφτασε για δεύτερη φορά σε “double-double” μετά από εκείνο του παιχνιδιού στη Λάρισα (16π, 11ρ.) και “έπιασε” στη 2η θέση της σχετικής λίστας τον Αντουέιν Ουίγκινς του ΠΑΟΚ, πίσω από τους Οκτάβιους Έλις, Τερέλ Παρκς και Σον Έβανς που έχουν από τρία.

Για τον Ντραγκίσεβιτς αποτελούν ατομικά ρεκόρ περιόδου οι 21 πόντοι -είχε από 17 στα ματς με ΠΑΟΚ και Ιωνικό Affidea- τα 12 ριμπάουντ -είχε 11 με τον Ιωνικό Affidea- και βέβαια οι εννιά ασίστ αφού στα 10 προηγούμενα παιχνίδια δεν είχε ξεπεράσει τις 4 -στα ματς με Λάρισα και Περιστέρι Winmasters.

Ο Ντραγκίσεβιτς δεν έφτασε απλά στην κορυφαία επίδοση ranking του φετινού Άρη με τους 38 βαθμούς με τους οποίους τελείωσε το παιχνίδι (36 είχε ο Λευτέρης Μποχωρίδης στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ), αλλά σημείωσε και τη δεύτερη καλύτερη φετινής ΕΚΟ Basket League μετά από εκείνη των 40 βαθμών που είχε ο Κιθ Λάνγκφορντ στο ματς της ΑΕΚ με τον Ηρακλή. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση ranking της τελευταίας τριετίας από παίκτη του Άρη. Για να βρούμε καλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 29 Οκτωβρίου 2016 όταν ο Μάικλ Τζένκινς είχε 39 στο εκτός έδρας ματς με τον Προμηθέα (79-89).

Αυτό ήταν το τέταρτο “double-double” του φετινού Άρη -από ένα έχουν Μίλαν Μιλόσεβιτς και Τζέιλεν Μόρις- που έφτασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τη Λάρισα».

Προτεινόμενα Άρθρα