Από τους 88 πόντους στους 70

από Αντώνης Γκάτζιος

Το βασικό κομμάτι στο οποίο δούλεψε όλη την εβδομάδα ο Σάββας Καμπερίδης στον ΑΡΗ, ήταν σαφώς το αμυντικό.

Ο 41χρονος κόουτς είχε την πρώτη του πλήρη εβδομάδα για να προπονήσει την ομάδα και να περάσει τα «θέλω» του στους παίκτες. Το πρώτο του μέλημα αφορά στα μετόπισθεν. Στους τελευταίους δύο αγώνες, ο ΑΡΗΣ δέχτηκε 86 και 92 πόντους, ήτοι 88 κατά μέσο όρο και πρέπει να κατεβάσει πολύ αυτό το παθητικό σήμερα (21/12) κόντρα στο Λαύριο για να φτάσει στην απαραίτητη νίκη.

Ο ΑΡΗΣ, όπως «χτίστηκε» το καλοκαίρι, δεν είναι ακριβώς… αμυντικό τείχος. Πήρε παίκτες που έκαναν καριέρα με καλή επιθετική παρουσία, όπως ο Γκετσεβίτσιους και ο Ντραγκίτσεβιτς και πρόσφατα ο Μπράουν. Όμως σήμερα το παιχνίδι του ΑΡΗ πρέπει να ξεκινήσει από το πίσω μέρος του παρκέ. Το να πάει το ματς σε ψηλό σκορ ή σε γρήγορο ρυθμό είναι τζόγος και ο ΑΡΗΣ το πλήρωσε αυτό κόντρα στον Πανιώνιο.

Το Λαύριο είναι μία ομάδα με πολλά αθλητικά προσόντα. Οι παίκτες του αρέσκονται κυρίως στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός κι εκεί είναι που ο ΑΡΗΣ έχει αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, ήτοι αυτός θα είναι ένας κομβικός παράγοντας για την έκβαση της αναμέτρησης. Από την άλλη, οι περισσότεροι ξένοι του είναι ρούκις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, οπότε τους λείπει η εμπειρία και οι «παραστάσεις». Κι εδώ ο κόσμος του ΑΡΗ μπορεί να παίξει το ρόλο του, με την «καυτή» ατμόσφαιρα στο Παλέ.

Στόχος του Καμπερίδη είναι να περιορίσει το Λαύριο στις τάξεις των 70 πόντων, ώστε ο ΑΡΗΣ να φτάσει στη νίκη, συνεχίζοντας να δείχνει παράλληλα τη βελτιωμένη εικόνα του στο επιθετικό κομμάτι.

Προτεινόμενα Άρθρα