Ο… οικονομικός Κεν Μπράουν

από Αντώνης Γκάτζιος

Όταν ο ΑΡΗΣ έψαχνε αντικαταστάτη του Γκάρι Τάλτον, φανταζόταν έναν παίκτη σαν τον Κεν Μπράουν. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει επιδράσει στο παιχνίδι της ομάδας "με το καλημέρα" της έλευσής του.

Τι έψαχνε ο ΑΡΗΣ; Σε πρώτη φάση, έναν γκαρντ που να έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά χωρίς να «υπερβάλλει» και να «σκοτώνει» το παιχνίδι της ομάδας. Ο Μπράουν είναι τέτοιος παίκτης. Μετά το πρώτο «αναγνωριστικό» παιχνίδι στο Ρέθυμνο, όπου μετρούσε μόλις τρεις μέρες στην ομάδα, ο Μπράουν μετρά 15 πόντους κατά μέσο όρο. Το κυριότερο; Έχοντας 7/13 δίποντα, 9/15 τρίποντα, 4/5 βολές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Μπράουν στα τελευταία τρία ματς σκοράρει επαρκώς, με 80% στις βολές, 54% στα δίποντα και 60% στα τρίποντα.

Ο Αμερικανός είναι καλός και στο οργανωτικό κομμάτι. Μετρά 3.3 ασίστ ανά αγώνα και μόλις 6 λάθη σε τέσσερα ματς, τα 4 εκ των οποίων, μάλιστα, σε ένα παιχνίδι, κόντρα στην ΑΕΚ. Κοντολογίς, ο Μπράουν είναι ένας «οικονομικός» παίκτης, που μπορεί να ξεκολλά την ομάδα όταν το έχει ανάγκη. Κόντρα στην ΑΕΚ πέτυχε τρία σερί τρίποντα και ο ΑΡΗΣ επέστρεψε στο ματς για το 78-73, ενώ απέναντι στο Λαύριο είχε 10 από τους 15 πόντους του στην 4η περίοδο.  

Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Αμερικανός δείχνει να «δένει» καλά στον «άσο» με τον Δημήτρη Φλιώνη, ο οποίος είναι καλός οργανωτής και αμυντικός. Σε σημεία του αγώνα με το Λαύριο, μάλιστα, έπαιξαν και μαζί στην πεντάδα. Με τους Λευτέρη Μποχωρίδη, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να έχουν επίσης ικανότητα στην πάσα, ο Μπράουν μπορεί να αφοσιωθεί περισσότερο στο εκτελεστικό κομμάτι, όπου μέχρι τώρα πάει πολύ καλά.

Προτεινόμενα Άρθρα