Μάχη μέχρις εσχάτων για την παραμονή

από Αντώνης Γκάτζιος

Με τη νίκη του επί του Λαυρίου, ο ΑΡΗΣ πήρε την πολυπόθητη βαθμολογική ανάσα. Και την ψυχολογική «αίσθηση» ότι πλέον δεν είναι ουραγός.

Οι «κιτρινόμαυροι» ισοβαθμούν στις τρεις νίκες με τον ΠΑΟΚ και τη Λάρισα και λογικά η κατάσταση έτσι θα μείνει και σήμερα, αφού οι Θεσσαλοί υποδέχονται την ΑΕΚ. Μία νίκη πάνω είναι το Ρέθυμνο και εκεί θα μείνει, αφού σήμερα παίζει με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Όμως οι ισορροπίες στο φετινό πρωτάθλημα είναι τόσο λεπτές, που και οι ομάδες που βρίσκονται στις πέντε νίκες δε νιώθουν ασφάλεια, αφού μία εκτός προγράμματος ήττα φέρνει τα πάνω κάτω. Ο λόγος για τον Κολοσσό, τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή. Ακόμα και το Λαύριο των έξι νικών φυλάει τα νώτα του.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι η φετινή μάχη για την παραμονή θα είναι μέχρις εσχάτων. Και ο πήχης αναμένεται να ανέβει, αφού όπως έχουμε σημειώσει πριν από λίγο καιρό, δεν υπάρχει πλέον ο Ολυμπιακός και το δεύτερο «επίπεδο» της Basket League (Προμηθέας, Περιστέρι, ΑΕΚ) μετρά ήδη συνολικά 11 ήττες…

Ο ΑΡΗΣ οφείλει από δω και στο εξής να προστατέψει όσο το δυνατόν περισσότερο την έδρα του και να κυνηγήσει διπλά που θα του επιτρέψουν να ξεκολλήσει από την ουρά. Ηρακλής, Λάρισα, Παναθηναϊκός, Ήφαιστος, Ρέθυμνο, ΑΕΚ και Προμηθέας συνθέτουν το παζλ των εντός έδρας αγώνων. Ήτοι, από τα επτά εντός έδρας ματς του δεύτερου γύρου, τα τέσσερα είναι κόντρα σε ομάδες της πρώτης τετράδας.

Εκτός έδρας, ο ΑΡΗΣ θα παίξει με ΠΑΟΚ, Ιωνικό, Κολοσσό, Περιστέρι, Πανιώνιο και Λαύριο. Οπότε, γίνεται κατανοητό ότι τα αποτελέσματα μακριά από το «Nick Galis Hall» θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια για σωτηρία. Όπως είναι κατανοητό ότι ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στο σημερινό σημείο λόγω των εντός έδρας ηττών από Ιωνικό, Κολοσσό και Πανιώνιο, όμως ό,τι έγινε, έγινε και κοιτάζει μπροστά.

Τα παραπάνω είναι μία καταγραφή της συνέχειας. Επί της ουσίας, και λόγω των λεπτών ισορροπιών που προαναφέρθηκαν, οι «κιτρινόμαυροι» είναι υποχρεωμένοι να κοιτάζουν κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Προτεινόμενα Άρθρα