Οι δυσκολίες με τα (έξι, πλέον) ban και οι συζητήσεις με τους πιστωτές

από Αντώνης Γκάτζιος

Η άρση των ban από τη ΦΙΜΠΑ είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ και η διοίκηση κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Όμως οι δυσκολίες είναι σημαντικές.

Αρχικά, τα ban τα οποία έχει στην πλάτη του ο ΑΡΗΣ έφτασαν τα έξι! Κάτι αναμενόμενο, από τη στιγμή που μετά τις υπογραφές για την επίλυσή τους και την καταβολή μιας δόσης, του Σεπτεμβρίου, ο ιδιοκτήτης, Δημήτρης Γουλιέλμος, άφησε (και αυτό) το θέμα στην άκρη. Αποτέλεσμα, οι ενοχλήσεις των σχετικών πιστωτών προς την ΚΑΕ να πέφτουν στο κενό. Έτσι, η πλειοψηφία των παικτών έκανε νέα καταγγελία στη ΦΙΜΠΑ και τα ban πλέον είναι έξι.

Στους παίκτες που έκαναν καταγγελία οφείλονται πλέον δόσεις τριών μηνών (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος) και το ποσό που απαιτείται για να λυθούν τα ban έχει αυξηθεί σημαντικά. Η ΚΑΕ προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται και το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε επαφή με τους πιστωτές, ώστε να καταφέρει να πάρει τις υπογραφές τους ει δυνατόν με λιγότερες από τις τρεις δόσεις που οφείλονται. Κάτι που δεν είναι εύκολο, αφού κάποιοι παίκτες, έχοντας δει τα συμφωνηθέντα να μένουν στα λόγια περισσότερες από μία φορές, δεν εμφανίζονται διαλλακτικοί. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και οι ιθύνοντες της ΚΑΕ στοχεύουν στο να τελειώσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

Ουσιαστικά ο ΑΡΗΣ πληρώνει τα «εγκλήματα» που έγιναν τόσο το καλοκαίρι, όσο και το διάστημα που ακολούθησε την άρση των ban, με αποτέλεσμα η κατάσταση να θυμίζει χάος. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά, αφού μέχρι την επόμενη εβδομάδα πρέπει να καλυφθεί και η εγγυητική επιστολή (60.000 ευρώ).

Η ουσία είναι ότι η ομάδα θα παραταχθεί ως έχει στον καθοριστικό αγώνα με τον Ηρακλή και όλο το βάρος πέφτει στο πώς ο ΑΡΗΣ θα καταφέρει να φύγει νικητής από το «Nick Galis Hall» το απόγευμα του Σαββάτου. Είναι ένα ματς επιβίωσης, αφού περιθώριο για άλλες εντός έδρας απώλειες δεν υπάρχει πλέον.

Προτεινόμενα Άρθρα