"Στοπ" στους… κοντούς

από Αντώνης Γκάτζιος

Από… κοντούς την πάτησε ο ΑΡΗΣ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και… κοντούς πρέπει να προσέξει και στον επερχόμενο αγώνα, με τον Ηρακλή το Σάββατο (11/1, 17:45).

Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τους «κυανόλευκους», οι οποίοι επίσης έχουν τη δύναμη του πυρός τους στην περιφέρεια. Το δίδυμο Ολιβιέ Χάνλαν και Τζαμάλ Σούλερ είναι ένα από τα καλύτερα, μέχρι τώρα, στην Basket League και η βασική πηγή κινδύνου της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη.

Οι δύο Αμερικανοί είναι η αιχμή του δόρατος του Ηρακλή. Πετυχαίνουν τους 29,4 από τους 78 πόντους της ομάδας τους σε κάθε παιχνίδι, ενώ μοιράζουν μαζί 6.4 ασίστ και κάνουν 2.3 κλεψίματα. Παράλληλα, έχουν σουτάρει 45/135 τρίποντα (33.3%), ενώ επιχειρούν 8.9 βολές σε κάθε αγώνα.

Στον, δε, αγώνα Κυπέλλου στις αρχές Οκτωβρίου με τον ΑΡΗ, πέτυχαν τους 34 από τους 64 πόντους του Ηρακλή, ενώ στο παιχνίδι πρωταθλήματος σημείωσαν μαζί 29 πόντους.

Ο περιορισμό του διδύμου γκαρντ του Ηρακλή είναι ένα από τα πρώτα «πρέπει» του Σάββα Καμπερίδη, όχι όμως το μοναδικό. Ο αντίπαλος έχει κι άλλες εστίες κινδύνου, όπως τον φόργουορντ – σέντερ Άλεξ Ντέιβις (μία από τις αποκαλύψεις της Basket League), τους έμπειρους Μιλένκο Τέπιτς, Τέντι Οκερέαφορ και Ντάριους Γκάρετ (ο τελευταίος έκανε μεγάλη ζημιά στον ΑΡΗ στον αγώνα πρωταθλήματος με 17 πόντους και 15 ριμπάουντ, παίρνοντας το MVP της αγωνιστικής), αλλά και τους πρώην «κιτρινόμαυρους» Θοδωρή Ζάρα και Βασίλη Καββαδά.

Ο ΑΡΗΣ καλείται να παίξει την άμυνα που έπαιξε κόντρα στο Περιστέρι (59 πόντοι) και στα πρώτα 32 λεπτά με το Λαύριο (43 πόντοι) και παράλληλα να συνεχίσει να είναι αποτελεσματικός επιθετικά, όπου πλέον σκοράρει με ευχέρεια 80 πόντους ανά αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα