"Η άμυνα, το μομέντουμ και η προσαρμογή στον ΑΡΗ"

από Αντώνης Γκάτζιος

Δεν είναι μυστικό ότι η έλευση του Κεν Μπράουν άλλαξε το πρόσωπο του ΑΡΗ στο επιθετικό κομμάτι. Ο Αμερικανός ήταν από τους κορυφαίους και στον αγώνα με τον Ηρακλή και μίλησε για την 4η νίκη της ομάδας του και όχι μόνο.

Ο ΑΡΗΣ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και σε ένα μέρος το οφείλει και στον Μπράουν. Σε ένα δύσκολο, επιθετικά, πρώτο ημίχρονο, ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 8 πόντους και στο διάστημα της αντεπίθεσης του ΑΡΗ, στο τρίτο δεκάλεπτο, έβαλε μερικά όμορφα καλάθια και μοίρασε σωστά το παιχνίδι.

«Κάναμε καλή δουλειά στο κομμάτι της έντασης. Ήμασταν επιθετικοί και αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει πολλά λάθη, κάτι που μας βοήθησε να πάρουμε το μομέντουμ του αγώνα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμενοι γι’ αυτό το ματς κι έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε», τονίζει ο βραχύσωμος γκαρντ, ο οποίος παρά το μικρό δέμας του έκανε μέχρι και κάρφωμα, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

– Πόσο σημαντική ήταν η αμυντική βελτίωση της ομάδας;.

«Η άμυνα ήταν καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη μας. Θέλουμε να παίζουμε καλή άμυνα. Θέλουμε να είμαστε μια ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό, να προσδώσουμε αυτό το στοιχείο στην αγωνιστική ταυτότητά μας».

– Τι σημαίνει αυτή η νίκη για τους στόχους του ΑΡΗ;

«Κάθε νίκη είναι σημαντική. Μ’ αυτήν που πετύχαμε κατά του Ηρακλή, θέλουμε να χτίσουμε ένα μομέντουμ και να πάρουμε ίσες περισσότερες μπορούμε. Δεν είναι μυστικό ότι στόχος μας είναι να αποφύγουμε τον υποβιβασμό στην Α2. Αν το καταφέρουμε αυτό, ίσως να μπορέσουμε να κοιτάξουμε και λίγο ψηλότερα, ίσως και προς τα πλέι οφ».

– Πόσο σας βοήθησε ο κόσμος για να φτάσετε σ’ αυτό το αποτέλεσμα;

«Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό μας. Μας βοηθά συνεχώς και προσπαθεί να μας δώσει κίνητρο. Οι φίλαθλοί μας κάνουν εξαιρετική δουλειά στην κερκίδα και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα και εμψυχώνοντάς μας και πραγματικά το εκτιμούμε αυτό».

– Έρχονται δύο επίσης κρίσιμα ματς, με Λάρισα και Ιωνικό…

«Βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν μπορώ να μιλήσω για δύο ματς μαζί. Θα επιστρέψουμε στο γήπεδο τη Δευτέρα και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε ώστε να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι, πάλι στην έδρα μας, όπως κάναμε και σήμερα».

– Είσαι συνεχώς από τους διακριθέντες της ομάδας. Είναι ικανοποιημένος ο Κεν από τον Μπράουν;

«Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου αν δεν κερδίζουμε. Όταν νικάμε, είμαι καλά. Κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Έχω ξαναπαίξει στην Ελλάδα οπότε είμαι μαθημένος στον τρόπο παιχνιδιού. Σίγουρα ήθελα ένα μικρό διάστημα προσαρμογής, ήρθα στα μέσα της σεζόν, στη συνέχεια αλλάξαμε προπονητή και πλάνο στο παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι προσαρμόζομαι γρήγορα και ελπίζω σε ακόμα καλύτερη συνέχεια».

Προτεινόμενα Άρθρα