Το απαραίτητο σουτ και το χαμηλό σχήμα

από Αντώνης Γκάτζιος

Εύλογα ο ΑΡΗΣ θα ρίξει το βάρος στην άμυνα στο σημερινό (18/1, 15:45) αγώνα με τη Λάρισα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει σημασία και το επιθετικό κομμάτι.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να εμφανιστούν πιο αποτελεσματικοί επιθετικά, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ηρακλή. Κυρίως σε ένα σκέλος που «πόνεσαν» το περασμένο Σάββατο: Αυτό του μακρινού σουτ.

Ο ΑΡΗΣ μέτρησε 4/21 τρίποντα, όμως το κυριότερο ήταν ότι μπλόκαρε απέναντι στη ζώνη των φιλοξενούμενων, στην 4η περίοδο. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το 53-42 να γίνει 60-58. Σήμερα, οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη θα πρέπει αφενός να έχουν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας απέναντι στη ζώνη, αφετέρου να σουτάρουν πιο αποτελεσματικά και δη παίκτες – «κλειδιά» σ’ αυτό το κομμάτι, όπως ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Την ίδια ώρα, ο Σάββας Καμπερίδης αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα, όπως έκανε και το περασμένο Σάββατο. Ο ΑΡΗΣ πήρε το προβάδισμα κόντρα στον Ηρακλή στο τρίτο δεκάλεπτο (22-10) με τον Τζέιλεν Μόρις ως πάουερ φόργουορντ και είναι πιθανό αυτό να δοκιμαστεί και σήμερα, ειδικά από τη στιγμή που στη Λάρισα τη συγκεκριμένη θέση καλύπτει ο Νταρνέλ Χάρις που έχει ως κύριο όπλο του το μακρινό σουτ.

Προτεινόμενα Άρθρα