Καμία μάχη δε χάθηκε στη 17η αγωνιστική

από Αντώνης Γκάτζιος

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι εννιά αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Basket League, τίποτα δεν έχει τελειώσει αναφορικά με την παραμονή.

Είναι εύλογη η απογοήτευση, αλλά και η αγωνία του κόσμου, που φτάνει στο κατακόρυφο. Ειδικά από τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ δείχνει αδύναμος να κερδίσει εκτός έδρας ακόμα και αποψιλωμένες ομάδες σαν τον Ιωνικό Νικαίας.

Όμως εννιά αγωνιστικές είναι… ολόκληρο πρωτάθλημα, όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη ιστορία. Πέρυσι το Ρέθυμνο στην 22η αγωνιστική είχε τρεις νίκες και σώθηκε, δείγμα του τι μπορεί να γίνει στο τέλος. Βέβαια φέτος ο πήχης έχει ανέβει. Αυτήν τη στιγμή πάντως πλην του ΑΡΗ, ακόμα τέσσερις ομάδες είναι για τα καλά «χωμένες» στη μάχη της παραμονής: Ο Π.Α.Ο.Κ. (πέντε νίκες), η Λάρισα, ο Πανιώνιος και ο Κολοσσός (από έξι), ενώ από την εξίσωση δεν μπορεί να βγει ακόμα ο Ηρακλής (επτά).

Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, ο αγώνας της 29ης Φεβρουαρίου με τον Κολοσσό στη Ρόδο είναι ακόμα ένας «τελικός» για τον ΑΡΗ, τον οποίο ακόμα κυνηγούν οι τρεις εντός έδρας ήττες του πρώτου γύρου, από τους Ροδίτες, τον Ιωνικό και τον Πανιώνιο. Αυτά τα «αυτονόητα» τρία ματς να είχε πάρει, τώρα θα βρισκόταν στις οκτώ νίκες κι αυτό τα λέει όλα…

Τώρα, πέρα από την έλλειψη νικών, έχει να αντιμετωπίσει και τις ισοβαθμίες. Με Λάρισα είναι υπέρ του, με Ιωνικό, Ηρακλή και Π.Α.Ο.Κ. όχι, ενώ για τους Κολοσσό )-2) και Πανιώνιο (-6) θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει στα αντίστοιχα εκτός έδρας ματς.

Προτεινόμενα Άρθρα