Όταν ο ΑΡΗΣ σόκαρε το πανελλήνιο (pics-vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Σαν σήμερα (1/2) το 1998 ο ΑΡΗΣ κατέκτησε έναν από τους πιο μάγκικους τίτλους στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και απέδειξε ότι «το αδύνατο είναι δυνατό».

Η ομάδα του Χρήστου Μαγκώτσιου, χτυπημένη από τα οικονομικά προβλήματα και με ελλιπέστατο ρόστερ, κέρδισε την ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη στον τελικό του φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης με 71-68 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Στον ημιτελικό, ο ΑΡΗΣ είχε αποκλείσει τον Παναθηναίκό του Ντίνο Ράτζα και του Μπάιρον Σκοτ. Και όποιου νόμιζαν ότι θα σταματούσε εκεί, γελάστηκαν. Με τον Ζάρκιο Πάσπαλι να παίζει με… ένα πόδι, τον Μάριο Μπόνι να δίνει το τελευταίο του ματς και τον Παναγιώτη Λιαδέλη να αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης, ο ΑΡΗΣ λύγισε και την ακριβοθώρητη ΑΕΚ για να κάνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στο ελληνικό μπάσκετ.

Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Ζαβλανός

ΑΡΗΣ (Μαγκώτσιος): Λιαδέλης 22(1), Χρυσανθόπουλος 3(1), Πάσπαλι 12, Σιούτης 15(2), Γαλακτερός 3(1), Ναχάρ 3, Αγγελίδης 5(1), Φλώρος, Όρτμαν, Μπόνι 8.

ΑΕΚ (Ιωαννίδης): Κολντεμπέλα 2, Λάσα 13(2), Πρέλεβιτς, Άντερσον 18, Χατζής 14(2), Λάρσεν, Κακιούζης 4, Τσακαλίδης 6, Άντερσεν, Αλεξάντερ 11.

Προτεινόμενα Άρθρα