Το… βουνό του Παναθηναϊκού και το πιθανό κέρδος του ΑΡΗ

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έχει μπει στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και είναι δεδομένο ότι το έργο της ομάδας είναι… βουνό.

Ο αγώνας δε συγκαταλέγεται στους «εντός προγράμματος», αφού οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν την… κατά πολύ καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, η οποία μέχρι τώρα κερδίζει όπως και όσο θέλει, με εξαίρεση τους αγώνες με το Περιστέρι και την ΑΕΚ, οι οποίοι πάντως δεν της κόστισαν τίποτα.

Η ποιότητα και το βάθος του Παναθηναϊκού είναι δεδομένα, όπως και η επιθετική δεινότητα που έχει φέτος. Οι «πράσινοι» μετρούν 103.3 πόντους ανά αγώνα, έχουν πέντε παίκτες με διψήφιο μέσο όρο πόντων και έχουν μέσο όρο διαφοράς 26.1 πόντους στις 15 νίκες τους.

Βέβαια, ο αγώνας γίνεται στο «Nick Galis Hall» και ο ΑΡΗΣ είναι αποφασισμένος να παλέψει όσο μπορεί για να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός, μπροστά στον κόσμο του που αναμένεται να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας. Το κενό των τριών εβδομάδων έδωσε ανάσες στους παίκτες, όμως αμιγώς αγωνιστικά είναι λογικό να έβγαλε εκτός ρυθμού την ομάδα. Και δεν πρέπει να λησμονείται ότι μετά από τον αγώνα με τον ΠΑΟ, ακολουθούν άλλες δύο εβδομάδες… καθισιού.

Για τον ΑΡΗ οι αγώνες που ακολουθούν αυτόν του Σαββάτου έχουν μεγαλύτερη σημασία. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι «κιτρινόμαυροι» σκοπεύουν να παραδοθούν άνευ όρων το Σάββατο. Συν τοις άλλοις, αν παρουσιάσουν καλό πρόσωπο κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα κάνουν και μία «ένεση ηθικού» εν όψει των «τελικών» που ακολουθούν.

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS.GR στο YouTube.

X