ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανάκαμψη, ο Λοβ και οι εντός έδρας "γκέλες"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έχει δύσκολη αποστολή αύριο (29/02, 15:30) στη Ρόδο. Αρχικά έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα, όμως έχει να αντιμετωπίσει και μία καλή ομάδα. Το AllAboutARIS αναλύει τα δεδομένα και τα πεπραγμένα της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη.

Ο Κολοσσός έχει δυνατό ρόστερ. Αρκετά δυνατό, για ομάδα που παλεύει για την παραμονή της. Η κακή χημεία και κάποια «ονόματα» που δε «βγήκαν», τον οδήγησαν στο σημείο να αγωνιά για την επιβίωσή του, αντί να εξασφαλίσει μία θέση στα πλέι οφ, όπως προδιέθετε το υλικό του.

Επίσης, στους νησιώτες κόστισαν οι πολλές γκέλες στη Ρόδο. Παρότι πήραν διπλά σε «Nick Galis Hall» με ΑΡΗ, «Σοφία Μπεφόν» με τον καλό Ιωνικό του πρώτου γύρου και Πυλαία με τον Π.Α.Ο.Κ., έχουν αρνητικό ρεκόρ στην έδρα τους (4-5), μετρώντας ήττες από Λάρισα, Ηρακλή, Λαύριο (πέραν των πιο φυσιολογικών από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η προσθήκη – «κλειδί» του Λοβ

Ο Κολοσσός ήταν ιδιαίτερα στριμωγμένος και είχε μάλιστα δύσκολο πρόγραμμα, όμως τις δύο τελευταίες αγωνιστικές πέτυχε σπουδαίες νίκες. Αρχικά κέρδισε τον Προμηθέα Πάτρας με 73-70 και στη συνέχεια τον Π.Α.Ο.Κ. με 75-88. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτά τα δύο αποτελέσματα έπαιξε η τελευταία προσθήκη της ομάδας της Ρόδου. Ο Ζερμέιν Λοβ πήρε τη θέση του τραυματία Ντόνοβαν Τζάκσον και με 30 πόντους σε δύο αγώνες, βοήθησε την ομάδα του σ’ αυτές τις δύο νίκες.

Το πιο σημαντικό για τον αυριανό αντίπαλο του ΑΡΗ είναι ότι σ’ αυτά τα ματς και με τον Λοβ (με τον οποίο συνεργάστηκε πέρυσι στο Χολαργό ο Λυκογιάννης) στο ρόστερ, ο Κολοσσός έδειξε πιο ομαδικός και «έβαλε» στο παιχνίδι παίκτες που έχουν «όνομα», αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα, όπως ο Μάλκολμ Γκρίφιν (26π. Στα δύο ματς) και Ντάνι Αγκμπελέσε (18 πόντους, 5 τάπες με (Προμηθέα).

Βάθος στο ρόστερ

Αναφορικά με το ρόστερ, ο Κολοσσός έχε και ποιότητα και βάθος. Το έμψυχο δυναμικό του είναι κατανεμημένο ως εξής:

ΓΚΑΝΤ: Τάιρον Μπρέιζελτον, Μάλκολμ Γκρίφιν, Ζερμέιν Λοβ, Δημήτρης Μωραΐτης, Στέλιος Πουλιανίτης, Φίλιππος Καλογιαννίδης.

ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ: Λασάν Κρομά, Τράβις Ντάνιελς, Νικ Παύλος, Γιώργος Τσαλμπούρης.

ΣΕΝΤΕΡ: Ντάνι Αγκπελέσε, Γιώργος Τουτζιαράκης.

Σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου με τον ΑΡΗ, στο «Nick Galis Hall», ο οποίος έληξε 85-87 στη δεύτερη παράταση, έχουν αποχωρήσει ο Ντόνοβαν Τζάκσον, ο Μάικ Μπρούσεβιτς και ο Αντώνης Σκλήβας και έχουν αποκτηθεί οι Μάλκολμ Γκρίφιν, Ζερμέιν Λοβ, Γιώργος Τσαλμπούρης.

Η χρονιά του Κρομά

«Πρώτο βιολί» του Κολοσσού είναι αναμφισβήτητα ο Λασάν Κρομά, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, με 15.8 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα. Μάλιστα, ο Αμερικανός φόργουορντ θα υποδεχτεί τον ΑΡΗ ως ο MVP της 18ης αγωνιστικής, με την πολύ καλή εμφάνισή του κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ.

Από κει και πέρα, διψήφιο μέσο όρο πόντων έχει ο Λοβ, σε δείγμα, βέβαια, δύο αγώνων (15.0) και ο αποχωρήσας Ντόνοβαν Τζάκσον.

Προτεινόμενα Άρθρα