Μάχη μέχρις εσχάτων για το πρώτο διπλό

από Αντώνης Γκάτζιος

Τα περιθώρια συνεχώς στενεύουν για τον ΑΡΗ, ο οποίος θέλει και πρέπει να κυνηγήσει σήμερα (29/2, 15:30) στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην Basket League, προκειμένου να πάρει βαθμολογική ανάσα.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Π.Α.Ο.Κ., μετρώντας 5 νίκες σε 18 ματς. Άλλες τόσες πρέπει να κάνουν σε 8 αγώνες, οπότε είναι εύκολα αντιληπτό το δύσκολο της αποστολής τους. Μία αποστολή που και σήμερα, στο νησί, μόνο εύκολη δεν είναι, αφού αντιμετωπίζουν μία ομάδα με ποιοτικό ρόστερ που βρίσκεται σε ανοδική πορεία (δείτε ΕΔΩ την ανάλυση του AllAboutARIS.

Ο ΑΡΗΣ θέλει το ροζ φύλλο αγώνα η για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να πιάσει τον Πανιώνιο στις 6 νίκες, εφόσον οι «κυανέρυθροι» ηττηθούν από την ΑΕΚ και ο Π.Α.Ο.Κ. στη Λήμνο από τον Ήφαιστο. Για να φτάσει τις πέντε νίκες στα εναπομείναντα ματς, η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη πρέπει να κάνει ένα ή δύο διπλά και πλέον έχει μόλις τέσσερις ευκαιρίες: σε Ρόδο, «Σοφία Μπεφόν» (Πανιώνιο), Περιστέρι και Λαύριο.

Για να τα καταφέρει, ο ΑΡΗΣ πρέπει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εκτός έδρας εικόνα του. Ήτοι να γίνει πιο σκληρός αμυντικά και να έχει την επιθετική αποτελεσματικότητα που παρουσίασε σε εντός έδρας αγώνες. Ο Κολοσσός έχει αρκετές εστίες κινδύνου και οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στην άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, για να φύγουν από το νησί με ένα διπλό που θα τους βοηθήσει τα μέγιστα εφόσον επιτευχθεί.

Προτεινόμενα Άρθρα