ΑΝΑΛΥΣΗ: Το ζητούμενο παραμένει ο αριθμός "10"

από Αντώνης Γκάτζιος

Είναι αλήθεια ότι αν ο Κολοσσός περνούσε χθες από τη Λάρισα, ο ΑΡΗΣ θα είχε το ιδανικό Σάββατο. Ακόμα κι έτσι όμως, μπορεί να θεωρεί ότι πλέον μπορεί και ο ίδιος να ορίσει τη μοίρα του.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη πέτυχε την έκτη νίκη της στην Basket League. Άφησε μόνο τελευταίο τον Π.Α.Ο.Κ. και έπιασε τον Πανιώνιο, ο οποίος δείχνει σημάδια διάλυσης, όπως και ο Ιωνικός Νίκαιας. Η κατάσταση είναι πλέον τόσο συγκεχυμένη στην υπόθεση παραμονή, που κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει. Γιατί κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ποιες ομάδες θα μείνουν στο παιχνίδι της σωτηρίας μέχρι τέλους.

Θεωρητικά, η μάχη είναι για τρεις: Π.Α.Ο.Κ., ΑΡΗ και Πανιώνιο, οι οποίοι έχουν διαφορά τριών (ο πρώτος) και δύο (οι επόμενοι δύο) νικών με τις πιο πάνω ομάδες (Λάρισα, Κολοσσό, Ρέθυμνο, Ιωνικό). Όμως ποιος μπορεί να βγάλει από την εξίσωση τον Ιωνικό, όταν εμφανίζει σημάδια διάλυσης; Ή μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς οι υπόλοιπες ομάδες με τις οκτώ νίκες;

Τα δεδομένα διαφοροποιούνται κάθε εβδομάδα. Έξι αγωνιστικές δεν είναι (καθόλου) λίγες για να έρθουν τα πάνω κάτω, συνέβη πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά. Θα επιχειρήσουμε μία ανάλυση βάσει λογικής, αν και αυτή έχει καταστρατηγηθεί πολλές φορές φέτος…

Με βάση τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής, διαφαίνεται ότι πλέον ίσως οι εννιά νίκες να είναι αρκετές για τη σωτηρία. Και εξηγούμαστε:

Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει τρία ματς στην έδρα του που μπορεί να κερδίσει: Πανιώνιο, Λαύριο, Ηρακλή. Εκτός έδρας αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο των οκτώ εντός έδρας νικών (και μάλιστα συνεχόμενων πριν την ήττα από το Λαύριο), την ΑΕΚ και τον Προμηθέα. Αν δεν κάνει κάποια έκπληξη μακριά από τη Θεσσαλονίκη, δε θα ξεπεράσει τις οκτώ νίκες.

Ο Πανιώνιος εμφανίζει σημάδια αποσύνθεσης. Έχει να παίξει εντός με Προμηθέα, ΑΡΗ και Ιωνικό και εκτός με Π.Α.Ο.Κ., Λάρισα, Παναθηναϊκό. Με την εικόνα που εμφανίζει τελευταία, θα είναι θαύμα του θαύματος αν πάρει περισσότερες από δύο νίκες.

Εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο ΑΡΗΣ. Εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» κερδίσουν τον Πανιώνιο εκτός έδρας, κατά 99% θα τον ρίξουν. Και οι ίδιοι μπορεί να χρειαστούν μόλις δύο νίκες ακόμα (συνολικά εννιά) για να σωθούν. Βέβαια, ο στόχος πρέπει να είναι οι 10 νίκες, για δύο λόγους.

1ον: Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι ο Π.Α.Ο.Κ. δε θα πάρει κάποιο εκτός έδρας ματς. Και με δεδομένο ότι ο συμπολίτης έχει την ισοβαθμία, ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να έχει στο μυαλό του μόνο τον αριθμό 10.

2ον: Δεν αποκλείεται στην εξίσωση να μπει ο Ιωνικός. Μία πιθανή πολλαπλή ισοβαθμία στις εννιά νίκες μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ΑΡΗ, ο οποίος μετρά 0-2 με την ομάδα της Νίκαιας και δεν έχει 2-0 απέναντι σε κανέναν (και να κερδίσει τον Πανιώνιο θα πάει στο 1-1, όσο έχει και με τον Π.Α.Ο.Κ.).

Επίσης, στο θέμα των πόντων ο ΑΡΗΣ έχει την ισοβαθμία μόνο με τη Λάρισα, εκτός αν καλύψει το -6 του Παλέ με τον Πανιώνιο.

Όσο για τις υπόλοιπες ομάδες; Λογικά εύκολα ή δύσκολα Λάρισα, Ρέθυμνο και Κολοσσός θα κάνουν από δύο νίκες για να αποφύγουν τις περιπέτειες. Ο αριθμός «10» δε θα είναι αρκετός μόνο αν δύο από τους τρεις που κινδυνεύουν πιο άμεσα κάνουν πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Υπαρκτό, αλλά μακρινό σενάριο…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X