Χάσμα 10% μεταξύ ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ

από Αντώνης Γκάτζιος

Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και η διαφωνία του ΕΣΑΚΕ με τον ΠΣΑΚ για τα συμβόλαια των παικτών των ομάδων της Basket League είναι γεγονός.

Οι δύο πλευρές, όπως αναμενόταν, δε συμφώνησαν, στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη (2/4). Η συζήτηση έγινε με δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα μπει “λουκέτο” στο φετινό πρωτάθλημα, λόγω ανωτέρας βίας. Ο ΕΣΑΚΕ πρότεινε να δοθεί στους παίκτες το 70% των συμβολαίων τους, ήτοι τα χρήματα που αντιστοιχούν ως το τέλος Μαρτίου. Η αρχική του βούληση ήταν για το 65% (ως τα μέσα Μαρτίου που διακόπηκε το πρωτάθλημα). Ο ΠΣΑΚ αντιπρότεινε το 80% των συμβολαίων, με εξόφληση ως το τέλος Ιουλίου, και “χρυσή τομή” δε βρέθηκε.

Οι ΚΑΕ επίσης τόνισαν ότι είναι διατεθειμένες να καλύψουν το 100% του συμβολαίου όσων παικτών έχουν αμοιβή από 20.000 ευρώ και κάτω. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα της αμοιβής των μάνατζερ, όπου επίσης προτάθηκε περικοπή, από τη στιγμή που οι παίκτες δε θα πάρουην το 100% των συμβολαίων τους.

Τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν στην τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης και οι Δημήτρης Μαυροειδής, Βασίλης Ξανθόπουλος. Εννοείται ότι θα υπάρξει νέα εοπαφή μεταξύ των δύο πλευρών προσεχώς.

Προτεινόμενα Άρθρα