Πρώτη συνάντηση με φόντο την επόμενη σεζόν

από Αντώνης Γκάτζιος

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των μελών της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και του Σάββα Καμπερίδη έλαβε χώρα χθες (29/4), ώστε να χαραχθεί η πορεία εν όψει της συνέχειας.

Οι ιθύνοντες της ΚΑΕ συζήτησαν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον προπονητή της ομάδας. Η φετινή σεζόν αναμένεται να διακοπεί και τυπικά και η “επόμενη μέρα” είναι λογικό να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Στη συζήτηση κατατέθηκαν οι πρώτες απόψεις για την επόμενη χρονιά. Αναλύθηκαν τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της προσεχούς σεζόν, τα οποία θα ισχύσουν για όλη την Ελλάδα και κατ’ επέκταση το ελληνικό μπάσκετ. Εύλογα αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να υπάρξει πλήρης εικόνα αναφορικά μ’ αυτό το κομμάτι, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει γενικώς.

Αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους του ΑΡΗ και τον Καμπερίδη να κάνουν κάποια σχέδια επί χάρτου. Χθες συζητήθηκε το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να κινηθεί η ομάδα. Πρώτος στόχος του ΑΡΗ είναι να ενισχύσει τον ελληνικό “κορμό” του, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός ξένων παικτών θα μειωθεί. Ήδη υπάρχουν στόχοι από την εγχώρια αγορά, ενώ είναι πρόδηλο ότι πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με σημαντικούς παίκτες του ελληνικού κορμού που μένουν ελεύθεροι, όπως ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Δημήτρης Φλιώνης.

Ο Σάββας Καμπερίδης έκανε μία πρώτη ανάλυση της φιλοσοφίας και των σκέψεών του αναφορικά με το “χτίσιμο” της ομάδας. Ο 42χρονος κόουτς δεν έχει κρύψει ότι θέλει στον ΑΡΗ παίκτες – μαχητές, παίκτες ομάδας, που θα μπορούν να συνθέσουν ένα αξιόμαχο σύνολο.

Προτεινόμενα Άρθρα