Το… Last Dance του "Αυτοκράτορα" (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το τελευταίο πρωτάθλημα των Σικάγο Μπουλς μονοπωλεί τελευταία το ενδιαφέρον λόγω του γνωστού ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στις ΗΠΑ.

Ο λόγος γίνεται για το “Last Dance” της σεζόν 1997-98. Κάποια χρόνια πριν όμως προηγήθηκε το… Last Dance της αυτοκρατορίας του ΑΡΗ. Της σπουδαιότερης ομάδας που πέρασε από τον ελληνικό αθλητισμό! 

Στις 8 Μαιΐου ο ΑΡΗΣ κατακτούσε το τελευταίο του πρωτάθλημα, νικώντας τον ΠΑΟΚ με 80-81 χάρη στις βολές του Μπράντ Σέλερς στο φινάλε του αγώνα και μετά από μία σειρά αμφίρροπων αναμετρήσεων στους τελικούς της Α1!

Εκείνο το πρώτάθλημα σηματοδότησε και το τέλος εκείνης της τεράστιας ομάδας, η οποία έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου παρά την αποχώρηση του Γιάννη Ιωαννίδη το καλοκαίρι του 1990. Μία ομάδα με τον Μιχάλη Κυρίτση στον πάγκο της, σε μία χρονιά ιδιαίτερων συνθηκών, αλλά είχε ακόμα λίγα “καύσιμα” στο ντεπόζιτο για να δώσει μία τελευταία παράσταση. Έναν “τελευταίο χορό”, μίας και είναι επίκαιρος ως τίτλος… 

Το φινάλε εκείνου του 6ου τελικού σημάδεψε το… ξύλο που έπεσε ανάμεσα σε Νίκο Γκάλη και Μπάνε Πρέλεβιτς, οι οποίιοι τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές. Τόσα χρόνια μετά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τί ακριβώς έγινε… 

ΠΑΟΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Σταυρόπουλος, Μπουντούρης, Πρέλεβιτς 29, Μπάρλοου 16, Κόρφας 8, Παπαχρόνης 14, Φασούλας 4, Ιωάννου 3, Μακαράς 6.

ΑΡΗΣ (Μιχάλης Κυρίτσης): Λυπηρίδης 2, Γιαννάκης 32, Γκάλης 11, Σούμποτιτς 10, Μισούνοφ, Ρωμανίδης, Αγγελίδης 11, Δοξάκης, Σέλερς 15.

Προτεινόμενα Άρθρα