"Δεν είναι δυνατόν ο ΑΡΗΣ να ξαναπεράσει την περσινή περιπέτεια"

από AllAboutARIS

Στο… deadline που έχει οριστεί για τις 25 Μαίου για την παραχώρηση των μετοχών της ΚΑΕ από τον κ.Γουλιέλμο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στον Libero 107.4 ο Λευτέρης Αρβανίτης

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη τόνισε ότι η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα για να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της επόμενης σεζόν όπως οφείλεται. Όπως δήλωσε η διοίκηση της ΚΑΕ ζητάει κάτι λογικό και ξεκάθαρο από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, για να υπάρξει και μια σταθερότητα στον σύλλογο.

Παράλληλα ο κ.Αρβανίτης αναφέρθηκε και στο θέμα του Παλέ, λέγοντας ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό πήγε το ζήτημα πίσω αλλά σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αρβανίτης στον Libero 107.4 για την ΚΑΕ:

Αναλυτικά για το μπάσκετ ο κ. Αρβανίτης είπε:

“Το πρωτάθλημα για όλους έχει ολοκληρωθεί. Από εβδομάδα μάλιστα θα πρέπει ο ΕΣΑΚΕ να το οριστικοποιήσει. Είναι άθλημα με συνεχή επαφή οπότε και με βάση τα λεγόμενα των επιστημονικών ερευνών είναι αδύνατο να συνεχιστεί. Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσει και να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα υποβιβαστεί κανείς από την στιγμή που εκκρεμούσαν ακόμα 6 αγωνιστικές.

Τώρα η ΚΑΕ έχει και αυτή τα προβλήματά της. Η διοίκηση αυτή προσπάθησε πολύ να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα. Είχε εύρυθμη λειτουργία, έγιναν και πληρωμές με κάποια χρήματα που μπήκαν από τα μέλη της και μάλιστα η ομάδα είχε το μομέντουμ να μείνει στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα με την διακοπή του πρωταθλήματος η δουλειά της τωρινής διοίκησης ολοκληρώνεται.

Τώρα καλούμε τον μεγαλομέτοχο να ανέβει στη Θεσσαλονίκη, από τις 18 Μαΐου που επιτρέπεται να ανέβει στη πόλη, για να είμαστε και τυπικοί με τα μέτρα, να μας πει τι θα γίνει με το θέμα των μετοχών. Αν επιθυμεί να κρατήσει τις μετοχές, ας ξεκινήσει τις διαδικασίες να οργανώσει την ομάδα. Ζητάμε κάτι δίκαιο, ξεκάθαρο και λογικό για να τρέξει ο προγραμματισμός της ομάδας. Δεν γίνεται να παραμένει στάσιμη η ομάδα. Αυτό σημαίνει διοίκηση, να προβλέπει και να σχεδιάζει. Δεν υπήρξε επικοινωνία ακόμα.

Το τονίσαμε και στην επιστολή μας στον κ. Γουλιέλμο μέχρι τις 25 Μαΐου να ανέβει στην Θεσσαλονίκη να ολοκληρωθεί το ζήτημα, να μεταβιβαστούν οι μετοχές και να σχεδιαστούν ανάλογα τα επόμενα βήματα. Εδώ είμαστε, εδώ είναι η έδρα και τα γραφεία της ομάδας, ας το κάνουμε να ολοκληρωθεί το θέμα.”

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ είναι ένας υπεύθυνος φορέας του συλλόγου, και προσπαθεί να προλάβει κάποια πράγματα. Θα πιέσει την κατάσταση για να αρχίσει να λειτουργεί η ΚΑΕ με την διοίκηση που θα προτείνει αυτός ή που θα βάλει ο μεγαλομέτοχος. Αλλά να τη βάλει και να δουλέψει, για να μη φτάσει η ομάδα ξανά εκεί που βρισκόταν πέρυσι. Πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός από τώρα, έτσι δουλεύουν οι ομάδες. Με τη λήξη της σεζόν, ξεκινάει αυτόματα ο σχεδιασμός της επόμενης, δεν πας διακοπές. Έτσι λειτουργούν οι επαγγελματικές ομάδες. Δεν γίνεται να είναι παρατημένη και να τρέχει ο ΑΣ ένα τμήμα που βρίσκεται σε μια ανεξέλεγκτη και αβέβαιη κατάσταση.

Είναι μια σοβαρή διοίκηση αυτή που υπάρχει τώρα στην ΚΑΕ. Βγήκαμε μπροστά να σώσουμε την ομάδα, αυτό αποφασίσαμε, αυτό έπρεπε να γίνει. Ο ΑΡΗΣ δεν είναι καφενείο. Ως μεγάλη ομάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους, γιατί έτσι είναι. Είναι απλά τα πράγματα. Πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Δεν γίνεται η κατάσταση να εξελιχθεί πάλι όπως το προηγούμενο καλοκαίρι. Θες να διοικήσεις; Έλα, οργάνωσε τα πάντα και εμείς θα είμαστε εκεί να επιβλέπουμε και να στηρίζουμε. Είναι απλό το θέμα.

Και ο κόσμος χρειάζεται μια σταθερότητα, να μη δει πάλι τον ΑΡΗ σε αυτή την αγωνιστική κατάσταση, να παλεύει στις τελευταίες θέσεις. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα, ειδικά στο αγωνιστικό. Χρειάζονται άμεσες κινήσεις για να οργανωθεί το ρόστερ, που είναι και το πιο σημαντικό.”

Για το Παλέ: “Δεν έχουμε εξελίξεις λόγω της κατάστασης. Είναι θετικοί όλοι οι φορείς για την παραχώρηση του γηπέδου στον ΑΣ. ΑΡΗ. Ήμαστε έτοιμοι με ένα πλάνο (business plan για τα 49 χρόνια), θα το καταθέσουμε το επόμενο διάστημα μόλις ανοίξουν τα αρμόδια γραφεία. Θα είχε προχωρήσει το θέμα αλλά λόγω της κατάστασης έμεινε πίσω. Δεν το αφήνουμε στη τύχη του. Το γήπεδο θα το πάρει ο ΑΣ και θα το αξιοποιήσει για τα τμήματά του και για το μπάσκετ. Ο ΑΣ ΑΡΗΣ διεκδικεί πράγματα, δεν είναι απλά παρατηρητής. Έχουμε αλλάξει.”

Προτεινόμενα Άρθρα