"Δε μου δόθηκαν εγγυήσεις πέρυσι, ο ΑΡΗΣ θα παρέμενε φέτος στην Basket League"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Άρης Λυκογιάννης, αναφέρθηκε στο λόγο που δε συμφώνησε πέρυσι με τον ΑΡΗ και τόνισε ότι φέτος οι ¨κιτρινόμαυροι" είχαν πολλές πιθανότητες για να παραμείνουν στην Basket League.

Ο Έλληνας προπονητής τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Μένουμε Μπάσκετ” του BsekrtPlus.gr:

“Η πιο ουσιαστική επαφή έγινε πέρυσι. Δεν προχώρησε το θέμα, επειδή οι εγγυήσεις που ζητούσα δεν μπορούσαν να μου δοθούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσαν να τηρηθούν. Ο ΑΡΗΣ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για το μπάσκετ. Έχει πολύ μεγάλο ειδικό βάρος, είναι δύσκολη ομάδα, έχει κοινό που ακολουθεί την ομάδα και την υποστηρίζει σταθερά την τελευταία δεκαετία που είναι πολύ δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια ο ΑΡΗΣ κινδυνεύει. Έχει μπροστά του ένα πολύ μεγάλο βουνό που αφορά σε αμαρτίες του παρελθόντος. Αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να μπει ένας μπούσουλας, με τόσο κόσμο είναι δύσκολο να μη βγει από αυτό το τέλμα. Δε μιλάμε για πρωταθλητισμό, αλλά να φτιάξει μια ομάδα που να στέκεται με αξιοπρέπεια, να χτυπά την είσοδό της στα πλέι οφ και να κάνει μία απόσβεση των χρεών.

Ο ΑΡΗΣ είναι μια ομάδα που ασκεί πίεση σε όσους βρίσκονται σ’ αυτήν. Το θέμα είναι πώς μπορείς να διαχειριστείς την πίεση και να μείνεις σταθερός σε μία πολιτική. Την πρώτη χρονιά του φίλου μου Δημήτρη Πρίφτη στον ΑΡΗ, η ομάδα έκανε μία πολύ καλή σεζόν με πολύ χαμηλό μπάτζετ. Και τότε υπήρχε γκρίνια και κριτική, όμως οι άνθρωποι που υπήρχαν τότε στην ομάδα στήριξαν τους πάντες και δικαιώθηκαν. Περισσότερο έχει να κάνει με το τι θέλεις να κάνεις και λιγότερο με το τι θα πει η εξέδρα”.

Για την πορεία του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ:

“Ο ΑΡΗΣ θα κατάφερνε να μείνει στην Α1. Τον αντιμετωπίσαμε προς το τέλος. Π0ιστεύω ότι και λόγω προγράμματος και λόγω της εικόνας που είχαν άλλες ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Ιωνικός, θα τα κατάφερνε. Ο ΠΑΟΚ είχε δυσκολότερο έργο γιατί είχε κακό πρόγραμμα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, αλλά με την εικόνα εκείνης της στιγμής ο ΑΡΗΣ ήταν σε λίγο καλύτερη μοίρα”.

Προτεινόμενα Άρθρα