Ούτε μέρα για χάσιμο

από Αντώνης Γκάτζιος

Το ότι υπήρξε χθες (19/5) επαφή ανάμεσα στη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και τον Δημήτρη Γουλιέλμο ήταν θετικό. Όμως το επιθυμητό ήταν και παραμένει να τελειώσει η όλη υπόθεση όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη έγινε για πρώτη φορά αναλυτική συζήτηση για το θέμα της παραχώρησης των μετοχών. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ εμφανίστηκε θετικός στο να τις παραχωρήσει τον Α.Σ. ΑΡΗΣ, ο οποίος όμως τυπικά δεν έχει το δικαίωμα κατοχής μετοχών, ως ερασιτεχνικός σύλλογος, κάτι που σημαίνει ότι το πακέτο πρέπει να μεταβιβαστεί σε φυσικά πρόσωπα.

Ο χρόνος πιέζει τον ΑΡΗ και θα ήταν λίαν επώδυνο για την ομάδα να “συρθεί” το θέμα. Έτσι, στην ΚΑΕ περιμένουν την οριστική απάντηση του κ. Γουλιέλμου μέχρι την Παρασκευή (22/5), ώστε να μπορέσει η ομάδα να σχεδιάσει την “επόμενη μέρα”. Ο λόγος που το deadline είναι τόσο άμεσο, είναι απλός: Πρέπει να ξεκαθαριστεί με πιο καθεστώς θα πορευτεί ο ΑΡΗΣ στη συνέχεια.

Εφόσον επέλθει συμφωνία, ουσιαστικά η ΚΑΕ θα είναι υπό τη σκέπη του Α.Σ. Αν οι συζητήσεις δεν τελεσφορήσουν και ο ιδιοκτήτης δεν παραχωρήσει τις μετοχές, θα κληθεί ο ίδιος να δώσει τη λύση για το “αύριο”. Ένα “αύριο” το οποίο “περιλαμβάνει” πολλά ανοιχτά μέτωπα, που δεν μπορούν να περιμένουν.

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι ιθύνοντες του ΑΡΗ θέλουν να ξεκαθαρίσει άμεσα η υπόθεση. Μέχρι να δοθεί οριστική απάντηση από τον ιδιοκτήτη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, είτε, δηλαδή, να συνεχίσει η νυν διοίκηση, είτε να κληθεί ο κ. Γουλιέλμος να “τρέξει” τις εξελίξεις. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να (μπορέσει να) ασχοληθεί άμεσα ο ΑΡΗΣ με την “επόμενη μέρα” του. Χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει.

Προτεινόμενα Άρθρα