Η πληρότητα 40-50% και τα οικονομικά δεδομένα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ένα θέμα που απασχολεί έντονα εν όψει της νέας σεζόν της Basket League είναι η παρουσία ή μη φιλάθλων στους αγώνες, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν.

Το AllAboutARIS ανέλυσε την υπόθεση την Παρασκευή (22/5). Οι πληροφορίες από την Αθήνα είναι καθησυχαστικές. Όπως αναφέρουν, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσει η χρονιά χωρίς κόσμο, αλλά γίνεται λόγος για παρουσία του 40-50% των φιλάθλων που χωρά κάθε γήπεδο.

Για τον ΑΡΗ, αυτό είναι λίαν αναγκαίο. Είναι δεδομένο ότι οι “κιτρινόμαυροι» είναι από τις λίγες ομάδες της Α1 που μπορούν να εξαντλήσουν… για πλάκα τα 2.000 – 2.500 εισιτήρια σε κάθε αγώνα. Με διαρκείας, και εισιτήρια παιχνιδιών.

Μάλιστα, με τα νέα δεδομένα που αναμένεται να ισχύσουν στην Basket League, ήτοι τον εγγυημένο προϋπολογισμό μίνιμουμ 800.000 ευρώ για κάθε ομάδα, τα εισιτήρια για τον ΑΡΗ μπορούν να αποτελέσουν βαθιά ανάσα. Και μόνο 1.500 διαρκείας να πουληθούν, ένα μίνιμουμ έσοδο της τάξης των 250.000 ευρώ θα είναι ήδη στα ταμεία της ΚΑΕ, ποσό που θα αυξηθεί αν προστεθούν και τα εισιτήρια αγώνων.

Από κει και πέρα, οι χορηγίες και το τηλεοπτικό συμβόλαιο θα καλύψουν επίσης σημαντικό μέρος του ποσού που απαιτείται για να φτάσει σε σημείο ο ΑΡΗΣ να εγγυηθεί τα 800.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν από το τι μέλλει γενέσθαι στο μετοχικό – διοικητικό θέμα. Πλάνο για χρηματοδότηση υπάρχει και αναμένεται να κατατεθεί στη γενική συνέλευση του Α.Σ. ΑΡΗΣ, εφόσον έχει αίσιο τέλος το θέμα της παραχώρησης των μετοχών από τον Δημήτρη Γουλιέλμο.

Προτεινόμενα Άρθρα