Το κρίσιμο δ.σ. και ο ΑΡΗΣ

από Αντώνης Γκάτζιος

Αν όλα πάνε όπως είναι προγραμματισμένο, η Basket League θα αλλάξει από σήμερα (28/5). Στις 13:00 θα λάβει χώρα κρίσιμη συνεδρίαση του δ.σ. του ΕΣΑΚΕ.

Σ’ αυτήν, οι ΚΑΕ αναμένεται να ψηφίσουν για τα μέτρα που προτάθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Μέτρα που κρίνονται, βάσει της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η οικονομία και το μπάσκετ, αυστηρά.

Το μίνιμουμ μικτό μπάτζετ των 800.000 ευρώ, η κατάθεση επιπλέον (της εγγυητικής) 140.000 ευρώ σε τράπεζα προκειμένου να υπάρχει διασφάλιση της οικονομικής συνέπειας των συλλόγων, ο διακανονισμός εξόφλησης χρεών παρελθόντων ετών, η μίνιμουμ χωρητικότητα 1.200 θεατών στα κλειστά γήπεδα, αλλά και η θέσπιση επιτροπής αδειοδότησης των ΚΑΕ από τον ΕΣΑΚΕ είναι κάποια από τα μέτρα που εφόσον ψηφιστούν, θα αλλάξουν το τοπίο.

Ο στόχος είναι προφανής: Να μη γίνει το επόμενο πρωτάθλημα με 16 ομάδες, αλλά με 12, αφού θεωρείται απίθανο να αντέξουν τα παραπάνω μέτρα όλες οι ΚΑΕ.

Ο ΑΡΗΣ διατύπωσε τις θέσεις του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δ.σ. του ΕΣΑΚΕ. Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε λεπτή θέση, αφού η κατάσταση στην ομάδα είναι επιεικώς ρευστή, λόγω της μη ξεκάθαρης απάντησης του Δημήτρη Γουλιέλμου για την παραχώρηση των μετοχών στους μεσεγγυούχους που ορίζει ο Α.Σ. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε μία ερμαφρόδιτη κατάσταση και είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει μέρα για χάσιμο, αν και οι μέρες χάνονται…

Τα νέα μέτρα του ΕΣΑΚΕ κάνουν ακόμα πιο επιτακτικό το άμεσο ξεκαθάρισμα, ώστε η ομάδα να γνωρίζει πώς και με ποιους θα κινηθεί. Τα εν λόγω κριτήρια πρέπει να τηρηθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου και περαιτέρω… «ναι μεν αλλά» και «κρυφτούλι» θα αποβεί καταστροφικό για τον ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα