Τα δεδομένα για το Αλεξάνδρειο

από Αντώνης Γκάτζιος

Η ΚΑΕ Ηρακλής έστειλε επίσημο έγγραφο για να χρησιμοποιήσει το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για τις ανάγκες της στο Basketball Champions League, εφόσον πάρει το "πράσινο φως" από τη διοργάνωση, ένα θέμα που περνάει και από τον ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ στην παρούσα φάση έχει τη πλήρη χρήση της κεντρικής σάλας του Παλέ (“Nick Galis Hall”). Κάτι που σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η συγκατάθεσή του για να χρησιμοποιήσει ο Ηρακλής το γήπεδο για τις ευρωπαϊκές ανάγκες του. Αν οι “κιτρινόμαυροι” πουν “όχι”, ο Ηρακλής πρέπει να ψάξει για άλλη έδρα. Προς το παρόν δεν έχει εκφραστεί κάποια θέση, κάτι λογικό αφού η αίτηση των “κυανόλευκων” προς τη διοίκηση του Αλεξανδρείου έγινε μόλις χθες (22/6).

Αυτό που θα πρέπει να γίνει σαφές, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες, είναι πως σύμφωνα με τα νυν δεδομένα, το “ενοίκιο” από τον Ηρακλή, για τη χρήση του γηπέδου, πάει στο Αλεξάνδρειο. Ο ΑΡΗΣ στην παρούσα φάση, δεν μπορεί να αξιώσει χρήματα από τον Ηρακλή. Θα μπορεί να το κάνει για όλες τις περιπτώσεις, όταν πάρει την πλήρη κυριότητα όλου του γηπέδου και κατά συνέπεια των χώρων του.

Το τελευταίο είναι ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα του ΑΡΗ και μία υπόθεση που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Α.Σ. Εδώ και χρόνια οι “κιτρινόμαυροι” δεν είχαν καταφέρει να προχωρήσουν την υπόθεση στο επιθυμητό σημείο. Κάτι που άλλαξε το τελευταίο διάστημα. Πριν από την καραντίνα του κορωνοϊού, το θέμα είχε προχωρήσει αρκετά. Στη συνέχεια όλα “πάγωσαν”, αφού η Ελλάδα “κατέβασε ρολά” για δύο μήνες.

Πλέον η υπόθεση της παραχώρησης του Παλέ “ξαναζεστάθηκε” και στον ΑΡΗ ελπίζουν ότι θα έχει αίσιο τέλος. Ένα θέμα που η Πολιτεία καλείται να περατώσει, ώστε να αποκατασταθεί ένα ζήτημα ιστορικής σημασίας. Γιατί ΑΡΗΣ και Αλεξάνδρειο είναι έννοιες ταυτόσημες εδώ και δεκαετίες και κατά συνέπεια, δε νοείται η ομάδα να είναι “φιλοξενούμενη” μέσα στο ίδιο της το σπίτι…

Προτεινόμενα Άρθρα