"Λερναία Ύδρα" τα προβλήματα

από Αντώνης Γκάτζιος

Η διοικούσα επιτροπή της ΚΑΕ ΑΡΗΣ γνώριζε ότι έχει να ανέβει "Γολγοθά" όταν ανέλαβε τα κοινά της ομάδας μετά την αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γουλιέλμου από τη διοίκηση, όμως η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα έρχονται,… κατά ριπάς.

Σαν άλλη “Λερναία Ύδρα”, ένα κεφάλι κόβεται και δύο “βγαίνουν”. Η εξέλιξη με τα ban της ΦΙΜΠΑ δυσκόλεψε την κατάσταση και η νέα κατάπτωση της εγγυητικής ήρθε να θυμίσει ότι οι αμαρτίες του παρελθόντος… τελειωμό δεν έχουν.

Αναφορικά με την εγγυητική, οι ιθύνοντες της ομάδας την είχαν καλύψει λίγο μετά την ανάληψη της διοίκησης, όμως χθες (1/7) κατέπεσε εκ νέου. Κι αυτό επειδή οι 11 πιστωτές δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν πλήρως οικονομικά με τα 60.000 ευρώ της πρώτης κατάπτωσης. Αυτό σημαίνει ότι η ΚΑΕ πρέπει να καλύψει εκ νέου την εγγυητική, καταθέτοντας ακόμα 60.000 ευρώ, ενώ αν ισχύσει το μέτρο του ΕΣΑΚΕ για κατάθεση 140.000 ευρώ ως “εγγύηση”, το ποσό αυξάνεται στις 200.000 ευρώ.

Ο ΕΣΑΚΕ έδωσε παράταση μέχρι τις 30 Ιουλίου για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει ότι ο ΑΡΗΣ έχει σχεδόν ένα μήνα για να καλύψει το ποσό. Την ίδια ώρα, όμως, τρέχουν πολλές ακόμα υποχρεώσεις, όπως το “φιρμάνι” από τη ΦΙΜΠΑ, υποχρεώσεις για το Δημόσιο, η περσινή σεζόν και πάει λέγοντας.

Όπως γίνεται κατανοητό, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, την ώρα που ακόμα εκκρεμεί το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών από τον Δημήτρη Γουλιέλμο στους 18 μεσεγγυούχους. Μία καθυστέρηση που “φρενάρει” οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, έστω κι αν, εύλογα, οι διοικούντες την ΚΑΕ κάνουν τις κινήσεις τους για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Η δυσκολότερη αποστολή είναι η εύρεση χρημάτων σε μία “νεκρή” εποχή κι ενώ τα πάντα, ήτοι και τα έσοδα, έχουν διακοπεί εδώ και περίπου τέσσερις μήνες λόγω της πανδημίας.

Βέβαια, ο ΑΡΗΣ δεν είναι η μοναδική ομάδα που αντιμετωπίζει προβλήματα. Η Basket League, με δύο λέξεις, είναι “στον αέρα”, αφού κανείς δεν ξέρει πόσες και ποιες ομάδες θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ο ΑΡΗΣ δεν κοιτάζει τα δικά του θέματα. Οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

Προτεινόμενα Άρθρα