Προχωράει για τη διατήρηση του "κορμού"

από Αντώνης Γκάτζιος

Την ώρα που άπαντες στον ΑΡΗ περιμένουν τις εξελίξεις με την υπόθεση των ban της ΦΙΜΠΑ, οι ιθύνοντες της ομάδας προχωρούν τις κινήσεις τους για τη διατήρηση ενός "κορμού" από την ομάδα της σεζόν 2019-20.

Ανεξαρτήτως ban, ο ΑΡΗΣ δεν είναι δυνατόν να πάρει… 10 παίκτες. Είναι “θέλω” του Σάββα Καμπερίδη, σε συνεννόηση με τη διοίκηση, η παραμονή παικτών που μπορούν να βοηθήσουν στο πρότζεκτ που έχει κατά νου ο 42χρονος κόουτς. Το θέμα των ανανεώσεων δεν έχει να κάνει με αυτό των ban, αφού η ομάδα μπορεί να κρατήσει παίκτες που είχε στις τάξεις της την προηγούμενη σεζόν. Και αναμένεται να το κάνει, μην επαναλαμβάνοντας το περσινό λάθος, όπου έγινε μία ομάδα σχεδόν από την αρχή, την τελευταία στιγμή.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, έγιναν νέες συζητήσεις με τον Δημήτρη Φλιώνη και πλέον το πιο πιθανό είναι ο Έλληνας γκαρντ να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα στην οποία αγωνίζεται από επτά ετών. Ο Καμπερίδης υπολογίζει πολύ στις υπηρεσίες του 23χρονου άσου και σε συνδυασμό με την… ες αεί παρουσία του στην ομάδα, αλλά και τον εξαιρετικό χαρακτήρα του, η παραμονή του είναι “πρέπει” για τον ΑΡΗ.

Προς παραμονή είναι και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς. Οι συζητήσεις με τον Βόσνιο φόργουορντ έχουν επίσης προχωρήσει. Είναι γεγονός ότι ο έμπειρος ψηλός ξεκίνησε άσχημα την περσινή σεζόν, όμως σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή του και ειδικά με τον Καμπερίδη στον πάγκο, είχε πολύ καλή εικόνα. Είναι μαχητής, κάτι βασικό για τον προπονητή του ΑΡΗ, το κασέ του είναι προσιτό και όλα δείχνουν παραμονή.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς. Σήμερα (15/7) λήγει η διορία του ΑΡΗ για να καταβάλει τα 20.000 ευρώ του μπάι άουτ ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του, όμως η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν παίζει κανένα ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Ήτοι, από τη στιγμή που η συζήτηση είναι σε εξέλιξη και οι δύο πλευρές έχουν βρει σημείο επαφής, η 15η Ιουλίου δε θα αποτελέσει “εμπόδιο”. Υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να γεφυρωθεί η διαφορά που παρουσιάστηκε στο οικονομικό και στον ΑΡΗ ελπίζουν ότι κι αυτή η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος.

Συμβόλαιο με τον ΑΡΗ έχουν οι Διαμαντής Σλαφτσάκης, Γιάννης Σιδηροηλίας, Κώστας Βλάσιος, Στράτος Βουλγαρόπουλος, ενώ στην ανδρική ομάδα αναμένεται να προωθηθεί και ο πολύ καλός σκόρερ των Εφήβων, Όμηρος Νετζήπογλου. Με την πιθανότητα κάποιας προσθαφαίρεσης να υπάρχει πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σχηματίζεται ένας “κορμός” παικτών ο οποίος θα πλαισιωθεί από τα νέα αποκτήματα όταν διευθετηθεί η υπόθεση με τα ban.

Προτεινόμενα Άρθρα