ΕΣΑΚΕ: Ένας θα υποβιβαστεί, δύο θα ανέβουν στη Basket League

από Γιώργος Γκάτος

Την απόφαση να υποβιβαστεί μία ομάδα από το ερχόμενο πρωτάθλημα και να προβιβαστούν δύο στη Basket League της σεζόν 2021/22 πήραν οι παράγοντες των ΚΑΕ στη σημερινή (30/7) συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το σημαντικό Διοικητικό Συμβούλιου του ΕΣΑΚΕ, στο οποίο αποφασίστηκε να υποβιβαστεί μία και να προβιβαστούν δύο για τη μεθεπόμενη περίοδο, τη σεζόν 2021/22 δηλαδή.

Αυτή τη στιγμή, 30 Ιουλίου του 2020, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα το Ρέθυμνο και ο Ήφαιστος, ενώ ο Διαγόρας Δρυοπιδέων που είχε κερδίσει ως δεύτερος της Α2 το δικαίωμα να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία παραχώρησε τη θέση του στον Ιωνικό Νικαίας. Παράλληλα, υπάρχει και η εκκρεμότητα του Πανιωνίου. Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε τον υποβιβασμό μιας ομάδας, με δεδομένο ότι προς το παρόν υπάρχουν 13 ομάδες. Αν η ομάδα της Νέας Σμύρνης αποχωρήσει, τότε δεν αποκλείεται να παρθούν άλλες αποφάσεις για τον υποβιβασμό και την άνοδο ομάδων.

Αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάποιες εξαιτίας της πανδημίας, κάποιες άλλες από τα συσσωρευμένα χρέη των προηγούμενων ετών, οπότε ουδείς μπορεί να μαντέψει με ασφάλεια πόσοι θα δηλώσουν συμμετοχή και ενώ η διορία έχει ήδη μετατεθεί από τις 30 Ιουνίου στις 30 Ιουλίου.
 
Σήμερα εκπνέει θεωρητικά η διορία για να κατατεθούν οι φάκελοι συμμετοχής, ωστόσο είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι θα προκύψει και νέα παράταση μετά από τη σημερινή εν εξελίξει συνεδρίαση. Η εκκίνηση της σεζόν αναμένεται να γίνει στις 10 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα Άρθρα