"Παντρεύει" εμπειρία με νεανικότητα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έχει ολοκληρώσει κατά… 99% το ρόστερ του και με μία πρώτη "ανάγνωση" δείχνει να συνδυάζει εμπειρία με νεανικότητα.

Φυσικά (και) στο μπάσκετ τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο, συνεπώς στο ξεκίνημα και πριν καν οι ομάδες πατήσουν στο παρκέ, κυριαρχεί η θεωρία. Με μία πρώτη ματιά πάντως ο ΑΡΗΣ των χιλίων προβλημάτων έχτισε ένα ρόστερ που λίγοι περίμεναν.

Με δεδομένο ότι απομένει η αποστολή του υπογεγραμμένου συμβολαίου του Μίλαν Μιλόσεβιτς και η απόκτηση ενός πέμπτου ψηλού, ο “νέος” ΑΡΗΣ έχει ως εξής:

Η βασική πεντάδα του περιλαμβάνει παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Μάριο Τσάλμερς και Τζαμάλ Σούλερ προσδίδουν μεγάλη ποιότητα και “εικόνες” από πολύ υψηλό επίπεδο στην περιφέρεια της ομάδας, ενώ ο Κουίντον ΝτεΚόζι προέρχεται από πολύ καλή χρονιά στο Λαύριο και έρχεται ως πολυεργαλείο, που μπορεί να προσφέρει σε άμυνα και επίθεση και να παίξει έστω και κατά συνθήκη και στο “4”.

Το ελληνικό στοιχείο της περιφέρειας περιλαμβάνει αρκετό “νέο αίμα”. Ο Δημήτρης Φλιώνης, αν και αγωνίζεται εδώ και χρόνια στην πρώτη ομάδα και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με βασικό ρόλο, είναι 23 ετών, ενώ ο 22χρονος Γιάννης Αγραβάνης αποτελεί prospect που θα πάρει τις ευκαιρίες που δεν είχε στις προηγούμενες ομάδες του. Ο 19χρονος Γιάννης Σιδηροηλίας άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν πέρυσι και θα έχει ενεργό ρόλο στο ροτέισον, ενώ ως τρίτος πόιντ γκαρντ θα αγωνιστεί ο επίσης 19χρονος Κώστας Βλάσιος. Στην ανδρική ομάδα προωθείται και ο Όμηρος Νετζήπογλου, ο οποίος ενηλικιώνεται και θα πάρει τις ευκαιρίες του, έχοντας αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στα τμήματα υποδομής.

Στη φροντ λάιν, το περσινό δίδυμο Μίλαν Μιλόσεβιτς Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς έμεινε αναλλοίωτο. Ο Βόσνιος αναμένεται να περάσει αρκετή ώρα και στη θέση του σέντερ, αφού στο “4” οι Γιάννης Κουζέλογλου και Διαμαντής Σλαφτσάκης θα έχουν βασικό ρόλο και θα προσδώσουν την αθλητικότητα που λείπει από τους ξένους παίκτες. Ο Ντραγκίτσεβιτς έδειξε την ποιότητά του, εκτελεστικά και δημιουργικά, στο επιθετικό κομμάτι και ο Μιλόσεβιτς είναι μαχητής για την παραμονή του οποίου απέμεινε αρκετά ο Σάββας Καμπερίδης.

Η εκκρεμότητα πλέον αφορά στην απόκτηση ενός συμπληρωματικού ψηλού ο οποίος πιθανώς θα είναι νεαρός, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι με την ομάδα προπονούνται αυτόν τον καιρό ο Δημήτρης Χαριτόπουλος και ο Γιώργος Γεωργάκης. Στις προπονήσεις συμμετέχει και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ο οποίος αποχώρησε από τον Ηρακλή. Είναι άγνωστο ακόμα αν κάποιος από τους τρεις τελευταίους θα ενισχύσει τον ΑΡΗ φέτος.

Προτεινόμενα Άρθρα