Το πρώτο ζητούμενο για τον ΑΡΗ και οι επόμενες κινήσεις

από Αντώνης Γκάτζιος

Η συνάντηση του Λευτέρη Αρβανίτη και του Χρήστου Γρόλλιου με τα στελέχη της ΦΙΜΠΑ στο αρχηγείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Και η σύμπνοια που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πολύ σημαντική για το "αύριο" της ομάδας.

Για τον ΑΡΗ στην παρούσα φάση το “Α” και το”Ω” είναι να αγωνιστεί κανονικά στις επίσημες υποχρεώσεις του, οι οποίες ξεκινούν στις 26 του μήνα, με τον Ιωνικό στο Κύπελλο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκδοθούν τα δελτία των παικτών, οι οποίοι έχουν ήδη υπογράψει τα συμβόλαιά τους και πλην Τσάλμερς, Ντραγκίτσεβιτς, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πρόδηλο ότι αν ο ΑΡΗΣ δεν αγωνιστεί, όλες οι κουβέντες περί ban, ΦΙΜΠΑ, εγγυητικών κτλ. χάνουν το νόημά τους και πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, από χθες οι άνθρωποι του ΑΡΗ έχουν ένα παραπάνω λόγο για να αισιοδοξούν. Η περαιτέρω δράση καθορίστηκε σε συνεννόηση με τη ΦΙΜΠΑ, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΑΡΗΣ δεν έκανε… του κεφαλιού του. Ό,τι έπραξε, το έκανε μέσω της νόμιμης οδού, σε συνεννόηση τόσο με την Παγκόσμια, όσο και με την Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ. Με το γνώμονα να “μείνει ζωντανός”, για να μπορεί να είναι και συνεπής στις υποχρεώσεις του αναφορικά με τις “αμαρτίες” του παρελθόντος.

Από τη στιγμή που καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις αναφορικά με το θέμα των ban, σειρά παίρνουν θέματα όπως η εγγυητική επιστολή και η ασφαλιστική ενημερότητα, τα οποία αναμένεται να τελειώσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Προτεινόμενα Άρθρα