"Μία ομάδα που θα παλεύει σε κάθε ματς για τη νίκη"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος επέστρεψε μετά από 14 χρόνια στον ΑΡΗ και είναι έτοιμος για μία σεζόν καλύτερη από τις προηγούμενες.

Ο 37χρονος φόργουορντ έδωσε το σύνθημα για τη νέα χρονιά, λέγοντας ότι ο ΑΡΗΣ θέλει να παρουσιάσει κάτι καινούργιο και να κυνηγά τη νίκη σε κάθε ματς.

– Μετά από 14 χρόνια, επιστροφή στον ΑΡΗ…

“Είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση για μένα. Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια, αλλά η αίσθηση που έχω είναι σαν χθες, επειδή η ομάδα περιβάλλεται από τους ίδιους ανθρώπους τα τελευταία 20-25 χρόνια και υπάρχουν πολλά γνώριμα πρόσωπα. Αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα, η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια με πολλή οργάνωση, οπότε για μένα μοιάζει σαν χθες”.

– Στα 37 σου αγωνίζεσαι ακόμα στο υψηλό επίπεδο. Θεωρείς τον εαυτό σου παράδειγμα προς μίμηση;

“Μπορεί να είμαι σε μεγάλη ηλικία, αλλά το μπάσκετ είναι κάτι που αγαπάω πάρα πολύ και δουλεύω σκληρά γι’ αυτό. Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός μέσα στο παιχνίδι και όταν έρθει η στιγμή που δε θα είμαι, πιστεύω ότι θα σταματήσω. Νομίζω ότι ανεξαρτήτου ηλικίας, όταν κάποιος δουλεύει σκληρά έχει θέση σε ομάδα. Πηγαίνω χρόνο με το χρόνο και όσο αντέχω, συνεχίζω”.

– Ποια είναι η πρώτη σου εικόνα από τον ΑΡΗ; Θα μπορέσει ο ΑΡΗΣ να πετύχει κάτι περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά να αποφύγει τις κακοτοπιές;

“Η χρονιά φέτος έχει ιδιαιτερότητες. Ο ΑΡΗΣ έχει περάσει από πολλά κύματα τα τελευταία χρόνια. Φέτος προσπαθούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, να αφήσουμε πίσω όλες τις δύσκολες στιγμές που είχε ο ΑΡΗΣ. Να παρουσιάσουμε κάτι καινούργιο, με έναν προπονητή ο οποίος φέτος έχει το χρόνο να περάσει τη φιλοσοφία του. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί η ομάδα έχει νέους παίκτες από διαφορετικές φιλοσοφίες προπονητών. Ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι ότι αποτελείται από ομάδες που παλεύουν κάθε στιγμή και δευτερόλεπτο μέσα στο γήπεδο. Αυτό φαίνεται και από τις προπονήσεις και από τα πρώτα φιλικά. Χρειαζόμαστε, ως ομάδα, πάρα πολύ δουλειά για να βρούμε κάποιες συνεργασίες, να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του κόουτς όσο καλύτερα γίνεται, να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που θα είναι ανταγωνιστικό σε κάθε παιχνίδι και θα πηγαίνει σε κάθε ματς για τη νίκη, η οποία για αυτήν την ομάδα είναι μονόδρομος”.

– Πώς αντιμετωπίζετε το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ιωνικό;

“Κανένα παιχνίδι στον ΑΡΗ δεν αντιμετωπίζεται ως… φιλικό. Γνωρίζουμε ότι είμαστε ανέτοιμοι, όπως και οι άλλες ομάδες αυτόν τον καιρό. Ξεκάθαρα πάμε για τη νίκη. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που με λίγη τύχη και πάρα πολύ προσπάθεια μπορείς να φτάσεις αρκετά ψηλά. Εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξεκινάμε με ένα ματς εκτός έδρας, το οποίο σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, απέναντι σε μία ομάδα η οποία παρουσιάζει ένα πρόσωπο που δεν ξέρεις τι μπορεί να περιμένεις. Θα κοιτάξουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί και έτοιμοι γίνεται αυτήν την περίοδο και να πάρουμε τη νίκη”.

Προτεινόμενα Άρθρα