Η αμυντική προσέγγιση και ο περιορισμός των σκόρερ του Ιωνικού

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο πρώτος αγώνας μιας σεζόν αποτελεί πάντα ένα ερωτηματικό. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει σαφής εικόνα του αντιπάλου. Έτσι, ο Σάββας Καμπερίδης προσεγγίζει με συγκεκριμένο τρόπο τον Ιωνικό.

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει σήμερα (26/09, 17:00) την αθηναϊκή ομάδα για το Κύπελλο και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Ο Ιωνικός έχει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι. Όπως ανέφερε χθες το AllAboutARIS, έχει μία καλή πρώτη επτάδα παικτών, τους έξι ξένους συν τον Βασίλη Τολιόπουλο, η οποία μπορεί να κάνει ζημιές.

Ο Στέργιος Κουφός αρέσκεται σε παιχνίδι “ραν εντ γκαν” και οι ομάδες του είναι αποδοτικές στο επιθετικό κομμάτι. Ο ΑΡΗΣ μπαίνει στο ματς με αμυντική προσέγγιση. Η δυνατή άμυνα ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του στα τρία φιλικά που έδωσε έως τώρα και έτσι θέλει να παίξει και σήμερα. Ο περιορισμός των ατού του αντιπάλου είναι πρώτο “πρέπει” για τον Σάββα Καμπερίδη, ο οποίος από την ανάλυση που έκανε για τον αντίπαλο, γνωρίζει ότι έχει πολύ καλούς σκόρερ (Σμιθ, Ζάισλοφτ, Τολιόπουλο) και θα επιδιώξει να πάει το σκορ όσο πιο ψηλά μπορεί.

Η αποφυγή της φθοράς από τα φάουλ θα είναι σημαντική για τον ΑΡΗ, ο οποίος έχει το βάθος για να κουράσει τον αντίπαλο που στηρίζεται ουσιαστικά σε μία επτάδα παικτών. Αν το καταφέρει, θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα