Αποφασίζεται η τύχη του ντέρμπι

από Αντώνης Γκάτζιος

Δεν είναι μόνο η τύχη του ποδοσφαιρικού αγώνα του ΑΡΗ, με τον Αστέρα Τρίπολης, που θα κριθεί οριστικά σήμερα (30/10), αλλά και αυτή του μπασκετικού ντέρμπι με τον Ηρακλή!

Χθες (29/10) συνεδρίασε ο ΕΣΑΚΕ για να φανεί τι μέλλει γενέσθαι στην Basket League, με δεδομένες τις συνεχόμενες αναβολές, αλλά και το γεγονός ότι δύο πόλεις που φιλοξενούν τις τέσσερις από τις 12 ομάδες της λίγκας (Θεσσαλονίκη, Λάρισα), μπήκαν σε επίπεδο 4, ήτοι lock down.

Απόφαση δε λήφθηκε και άπαντες περιμένουν από την Κυβέρνηση να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τα γυμναστήρια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Έτσι, άπαντες περιμένουν κατά τη διάρκεια της ημέρας να πληροφορηθούν για την απόφαση που θα ληφθεί. Η λογική λέει ότι, εφόσον συνεχιστούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, θα βρεθεί μία φόρμουλα για να γίνει το κυριακάτικο (01/11) ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον Ηρακλή, παρά το lockdown της Θεσσαλονίκης. Να γίνουν δηλαδή οι διεργασίες για τη διεξαγωγή του αγώνα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Το έτερο “σενάριο” είναι να αναβληθεί ο αγώνας του ΑΡΗ με τον Ηρακλή, κάτι που θα επιβαρύνει, πάντως, πολύ την Basket League, αφού έχουν ήδη αναβληθεί οι αγώνες Προμηθέας – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Λαύριο, ενώ “στον αέρα” είναι και το ΑΕΚ – Λάρισα λόγω κρούσματος κορωνοϊού στους Θεσσαλούς. Και είναι δύσκολο να γίνει αγωνιστική με δύο αναμετρήσεις…

Προτεινόμενα Άρθρα