Βελτίωση και αμυντικός προσανατολισμός

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα κόντρα στο Μεσολόγγι, το οποίο βέβαια ως τώρα δεν έχει χάσει στο πρωτάθλημα. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν πολλά κενά στο παιχνίδι τους, τα οποία καλούνται να "κλείσουν".

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που απέναντί τους έχουν σήμερα (10/11, 17:00) έναν καλύτερο αντίπαλο, όπως ο Ηρακλής. Τα κενά διαστήματα είναι το πρώτο που πρέπει να αποβάλλει ο ΑΡΗΣ, ο οποίος σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου ήταν πολύ κακός στην πρεμιέρα. Η καλύτερη πνευματική προσέγγιση επίσης είναι απαραίτητη, αφού απαιτείται συγκέντρωση και τήρηση του πλάνου σε όλο το διάστημα του αγώνα. Το πάθος είναι το τρίτο στοιχείο που θέλει να δείξει ο ΑΡΗΣ σήμερα.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η προσέγγιση του Σάββα Καμπερίδη είναι σαφώς αμυντική. Ο Ηρακλής έχει ποιότητα και βάθος, διαθέτει πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, ενώ είναι αποτελεσματικός τόσο μακριά από το καλάθι, όσο και κοντά σ’ αυτό. Ο ΑΡΗΣ θέλει να περιορίσει τον Ηρακλή σε όσο το δυνατόν μικρότερο σκορ, για να βάλει τις βάσεις της νίκης.

Προτεινόμενα Άρθρα