Αυτός ήταν… ΝτεΚόζι!

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ λόγω των ban δεν είχε πολλές επιλογές σε περίπτωση που ήθελε να αλλάξει παίκτη. Με τον Κουίντον ΝτεΚόζι έφτασε πιο κοντά από ποτέ.

Το ξεκίνημα του Αμερικανού ήταν κακό. Δεν έδειχνε συγκεντρωμένος, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχικός προγραμματισμός ανέφερε ότι ο Μάριο Λιτλ θα τον αντικαθιστούσε, δε θα τον πλασίωνε…

Οι “κιτρινόμαυροι” του έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία. Και σήμερα (10/11) κόντρα στον Ηρακλή την άρπαξε από τα μαλλιά. Ο ΝτεΚόζι του ντέρμπι έδειξε γιατί ήταν μία από τις πρώτες επιλογές του Σάββα Καμππερίδη το καλοκαίρι.

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι ο ΝτεΚόζι ήταν πέρυσι ο καλύτερος παίκτης του Λαυρίου. Αυτό μπορεί να μη λέει τίποτα σε πολλούς. Όμως ήταν ο καλύτερος παίκτης σε μία ομάδα που όχι απλά δεν ήταν κακή ή μέτρια, αλλά τερμάτισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας ενώ οι περισσότεροι την είχαν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Τα 4/4 τρίποντα του Αμερικανού, και μάλιστα σε σημεία που ο ΑΡΗΣ πάλευε να μείνει ζωντανός, ήταν μόνο ένα μέρος της προσφοράς του. Καλή άμυνα, η οποία “υποχρέωσε” τον Σάββα Καμπερίδη να τον κρατήσει στο παρκέ ως το τέλος (ήταν ο μόνος βασικός που αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στο “καμ μπακ” του ΑΡΗ), ακόμα και φάσεις βγαλμένες από το… ΝΒΑ, όπως το εξωπραγματικό κάρφωμα πάνω από τον Βασίλη Καββαδά (φωτογραφία).

Ο ΑΡΗΣ πέρα από το ματς κέρδισε σήμερα και έναν παίκτη…

Προτεινόμενα Άρθρα