Για το διπλό που θα σημάνει πολλά!

από Αντώνης Γκάτζιος

Την ευκαιρία να πάρει το πρώτο διπλό του στην Basket League έχει σήμερα (13/12, 16:00, ΕΡΤ 3, Libero 107,4, AllAboutARIS Live) ο ΑΡΗΣ, ο οποίος αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, για την 7η αγωνιστική της Baskety League, στο "αιώνιο" ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη θα προσπαθήσει να κερδίσει εκτός έδρας μετά από 23 μήνες. Μία νίκη που αν έρθει, θα ωφελήσει πολλαπλά τον ΑΡΗ. Αρχικά, θα είναι η 3η σε πέντε αγώνες και θα στείλει ένα μήνυμα ότι η ομάδα δεν είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει τις περιπέτειες των τελευταίων χρόνων και δη τις περσινές. Από την άλλη, θα δώσει μία μεγάλη ψυχολογική ώθηση, αφού είναι γνωστό ότι τέτοιοι αγώνες είναι ιδιαίτεροι, δε μοιάζουν… με όλους τους άλλους.

Το έργο του ΑΡΗ δε θα είναι εύκολο σήμερα. Αφενός, υπάρχει η αμφιβολία για τη συμμετοχή του Μίλαν Μιλόσεβιτς. Από την άλλη, οι “κιτρινόμαυροι” αντιμετωπίζουν έναν αντίπαλο που βρίσκεται στο 1-5 και είναι ήδη “με την πλάτη στον τοίχο”, ενώ προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, κάτι που τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, παραδοσιακά αλλάζει την εικόνα μιας ομάδας.

Ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να κερδίσει με… συνταγή Ηρακλή και Προμηθέα, την οποία δεν μπόρεσε να εφαρμόσει την περασμένη Τετάρτη στο Λαύριο: Καλή άμυνα και έλεγχος των ριμπάουντ, τα οποία μπορούν να αποφέρουν και ευκολότερους πόντους στην επίθεση. Για να το καταφέρει αυτό, πρέπει να προσέξει την εκτελεστική δεινότητα του ΠΑΟΚ από την περιφέρεια. Ο αντίπαλος σουτάρει πολύ απ’ έξω και τα ποσοστά του στο τρίποντο θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

Προτεινόμενα Άρθρα