Η ενισχυμένη Λάρισα και η εγρήγορση των γκαρντ (vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει αύριο (16/12) τη Λάρισα στο κλειστό της Νεάπολης και απέναντί του θα βρει ένα δυνατό αντίπαλο, παρότι η βαθμολογική θέση του λέει άλλα.

Οι Θεσσαλοί μετρούν μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα, αυτή επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Όμως το ρόστερ τους είναι πλούσιο και ειδικά η περιφέρειά τους πολύ επικίνδυνη.

Ο γνωστός από τον ΑΡΗ, Κεν Μπράουν, ο Τζέρι Σμιθ (που βρέθηκε φέτος στο στόχαστρο των «κιτρινόμαυρων» και ο πρωταθλητής του ΝΒΑ Μπράντον Ρας προϋπήρχαν. Στην… παρέα τους προστέθηκε ο πρώτος σκόρερ της σεζόν 2018-19 με τη φανέλα του Πανιωνίου, Ντέβιον Μπέρι. Οι Αμερικανοί συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο κουαρτέτο σκόρερ και είναι αλήθεια ότι το παιχνίδι της Λάρισας… γέρνει πλέον πολύ στην περιφέρεια, όπου υπάρχουν επίσης ο πρώην αρχηγός του ΑΡΗ, Σπύρος Μούρτος και ο Κώστας Παπαδάκης.

Μπορεί οι Θεσσαλοί να ψάχνουν χημεία με τόσους σκόρερ από το «1» έως το «3», όμως στη μέρα τους μπορούν να «σκοτώσουν» τον αντίπαλο, όπως έκαναν πριν από έξι μέρες στην Πυλαία. Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι και το «4ρι» τους, ο Τζέιμς Ουέμπ, σουτάρει πολύ από την περιφέρεια.

Όλα αυτά υποχρεώνουν τον ΑΡΗ να είναι πολύ προσεκτικός στην άμυνα. Και θα χρειαστεί από παίκτες όπως ο Μάριο Τσάλμερς και ο Τζαμάλ Σούλερ μεγαλύτερη προσφορά, και στα μετόπισθεν. Ο πρώτος αδικήθηκε στην Πυλαία, αφού φορτώθηκε γρήγορα με τρία φάουλ τα δύο εκ των οποίων… αναζητούνται, ενώ το τέταρτο ήταν τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Στη Λάρισα πρέπει και ο ίδιος να είναι πιο προσεκτικός. Πολλή δουλειά στα μετόπισθεν θα έχουν εύλογα και οι ΝτεΚόζι, Φλιώνης, Λιτλ, Σταμάτης, ώστε να μπει μέσω άμυνας ο “θεμέλιος λίθος” για το πρώτο διπλό.

Προτεινόμενα Άρθρα