Η καθοριστική συνδρομή των Ελλήνων (vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Χθες (16/12) μετά τη νίκη στη Λάρισα τα φώτα έπεσαν πάνω στους Μάριο Τσάλμερς και Τζαμάλ Σούλερ, αφού όλοι περίμεναν μία τέτοια εμφάνιση από τους δύο Αμερικανούς εδώ και (πολύ) καιρό.

Το παραπάνω δεν αφαιρεί το πολύ μεγάλο ποσοστό που είχαν στη νίκη και οι Έλληνες παίκτες της ομάδας. Ένας ΑΡΗΣ πεσμένος ψυχολογικά μετά τις δύο χωρίς αντίσταση ήττες από Λαύριο και ΠΑΟΚ, που έχασε πριν το ματς τον Μίλαν Μιλόσεβιτς και κατά τη διάρκειά του τον (πολύ καλό επιθετικά χθες) Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, ο οποίος έπαιξε με ένεση, χρειάστηκε να κάνει κατάθεση ψυχής για να κερδίσει τη Λάρισα στο “σπίτι” της. Και στην κατάθεση ψυχής συνήθως οι Έλληνες έχουν το μεγαλύτερο ρόλο.

Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, σε επίθεση αλλά και άμυνα, με τα 4 κλεψίματά του, κάποια σε καθοριστικά σημεία του αγώνα και ήταν ο μαθηματικός MVP του ΑΡΗ. Χθες, όπως και στους (επίσης νικηφόρους) αγώνες με Ηρακλή και Προμηθέα, συνέθεσε μαζί με τον Γιάννη Κουζέλογλου το δίδυμο ψηλών που ήταν στο παρκέ όταν ο ΑΡΗΣ “επέστρεψε” και νίκησε.

Ο Κουζέλογλου, με εξαίρεση δύο συνεχόμενα άστοχα τρίποντα στην 4η περίοδο, ήταν εξαιρετικός. Δεύτερος σκόρερ με 15 πόντους, πρώτος ριμπάουντερ με 6 αλλά και πρώτος πασέρ με 4 ασίστ, συνεργάστηκε άψογα στην αρχή με τον Ντραγκίτσεβιτς και πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Καθοριστική ήταν η συμβολή και των υπόλοιπων Ελλήνων. Ο Δημήτρης Σταμάτης πέτυχε μεγάλο τρίποντο για το 82-85 και νωρίτερα έκανε κομβικής σημασίας κλέψιμο με το οποίο ήρθε το 82-82 από τον Κουζέλογλου.

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος κλήθηκε να καλύψει κομμάτι από την απώλεια των Μιλόσεβιτς, Ντραγκίτσεβιτς και έδωσε πολλές μάχες, πετυχαίνοντας και 5 πόντους. Ο Δημήτρης Φλιώνης φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ που τον επηρέασαν, αλλά έδωσε τις δικές του μάχες στην οργάνωση και την άμυνα.

Πέραν από την απώλεια των Μιλόσεβιτς, Ντραγκίτσεβιτς, ο ΑΡΗΣ είχε σε μέτρια μέρα τους ΝτεΚόζι και Λιτλ και για να κερδίσει, φτάνοντας μάλιστα τους 88 πόντους, έπρεπε να πάρει το μάξιμουμ από τους υπόλοιπους. Σε μεγάλο βαθμό αυτό έγινε, με εξαίρεση την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου. Με εξαίρεση τα 31’’ που έπαιξε ο Γιάννης Σιδηροηλίας και τη μη συμμετοχή του Γιώργου Γεωργάκη, ο μοναδικός παίκτης που έπαιξε πάνω από 30’ ήταν ο Σούλερ και κανείς άλλος δεν αγωνίστηκε λιγότερα από 12’.35’’.

 

Προτεινόμενα Άρθρα