Ο Ιωνικός και οι μάχες του "Παλέ"

από Αντώνης Γκάτζιος

Η ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου ήταν πισωγύρισμα για τον ΑΡΗ και οι αγώνες που ακολουθούν αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν (και τους στέρησαν μαζί) την ευκαιρία για να κλείσουν το 2020 με απολογισμό 4-4, που θα τους έκανε να βλέπουν με άλλο μάτι τη συνέχεια και να “αναπνέουν” πιο ελεύθερα. Τώρα ακολουθεί μία σειρά αγώνων όπου είναι απαραίτητο ο ΑΡΗΣ να πάρει όσες νίκες μπορεί.

Την ερχόμενη Κυριακή (3/1/21) η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη αντιμετωπίζει τον Ιωνικό στην Αθήνα και ακολουθούν τρεις συνεχόμενοι αγώνες εντός έδρας. Ο ΑΡΗΣ θα υποδεχτεί το Περιστέρι, τον Παναθηναϊκό και το Μεσολόγγι. Με τις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν στην Basket League, είναι υποχρεωμένος να βλέπει κάθε αγώνα ξεχωριστά, όμως αν θέλουμε να κάνουμε μία “σούμα” αυτής της τετράδας. στόχος του ΑΡΗ πρέπει να είναι δύο νίκες.

Αν το καταφέρει, θα έχει κλείσει την πρώτη δωδεκάδα αγώνων με πέντε ροζ φύλλα αγώνα, δύο παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Με δεδομένο ότι το ματς με τον Παναθηναϊκό συγκαταλέγεται στα εκτός προγράμματος, πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η νίκη με το Μεσολόγγι και αν ο ΑΡΗΣ μπορέσει να κερδίσει είτε Ιωνικό εκτός, είτε Περιστέρι εντός, ουσιαστικά σβήνει τη χθεσινή ήττα και “ενεργοποιεί” το διπλό στη Λάρισα.

Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά, καθώς το παρκέ είναι αυτό που “μιλάει”. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να αλλάξει την εικόνα του στα επόμενα ματς, όμως πρέπει να παρουσιαστεί και ενισχυμένος στη φροντ λάιν, είτε με την επιστροφή του Μίλαν Μιλόσεβιτς, είτε με την απόκτηση κάποιου παίκτη, αφού και χθες φάνηκε μεγάλο κενό στη ρακέτα.

Προτεινόμενα Άρθρα