Οι εκπλήξεις συνεχίζονται, ο ΑΡΗΣ συνεχίζει να ορίζει την τύχη του

από Αντώνης Γκάτζιος

Η Basket League μπήκε στο δεύτερο γύρο και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Κάτι που κρατά τον ΑΡΗ σε εγρήγορση.

Μέσα σε μία μόλις αγωνιστική, η Λάρισα κέρδισε την ΑΕΚ και το Μεσολόγγι συνέτριψε τον Κολοσσό. Πλέον δεν υπάρχει ομάδα με λιγότερες από τέσσερις νίκες και δεν είναι υπερβολή ότι η… μισή λίγκα είναι στην επικίνδυνη ζώνη: Με τέσσερις νίκες είναι ο ΑΡΗΣ, το Μεσολόγγι, η Λάρισα και ο Ιωνικός, με πέντε ο Ηρακλής και ο Κολοσσός και με έξι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά του.

Για τον ΑΡΗ επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Ο στόχος του ήταν να μην κινδυνεύσει και αυτός παραμένει. Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη έχει ένα λιγότερο ματς, αυτό με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο, όμως είναι δεδομένο ότι για την πορεία της τα περισσότερα θα κρίνει το “σπίτι” της: Το “Nick Galis Hall”. Το θέμα είναι ότι από τον ίδιο τον ΑΡΗ εξαρτάται η τύχη του.

Αρχής γενομένης από τον αγώνα με το Λαύριο, ο ΑΡΗΣ έχει πέντε ματς στην έδρα του, στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται το πρωτάθλημα δεν του επιτρέπει να κοιτάζει πιο μακριά από την επόμενη αγωνιστική. Έτσι, η αναμέτρηση με την ομάδα – έκπληξη της φετινής σεζόν, που μετρά ρεκόρ 9-1 στα τελευταία 10 παιχνίδια της, είναι σημαντική. Κι αυτό γιατί ο ΑΡΗΣ με νίκη αφενός θα πάρει μια βαθιά ανάσα, αφετέρου θα πάρει ένα ροζ φύλλο αγώνα που δε θα πάρουν ή δεν έχουν πάρει οι ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο.

Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν εντός επίσης τους Λάρισα, Ιωνικό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Από τα συνολικά πέντε εντός έδρας ματς, θέλουν τέσσερις νίκες, ώστε να φτάσουν σίγουρα τις οκτώ. Όσο συνεχίζονται οι εκπλήξεις το όριο της παραμονής μπορεί να ανεβαίνει. Με οκτώ νίκες, ένα 2-0 επί της Λάρισας και το +29 με το Μεσολόγγι ως παρακαταθήκη σε τυχόν τριπλή ισοβαθμία, λογικά ο ΑΡΗΣ δε θα ανησυχήσει.

Όπως αναφέρθηκε, όμως, πρώτα το Λαύριο. Το κενό των δύο εβδομάδων έδωσε τη δυνατότητα στον ΑΡΗ να μελετήσει ενδελεχώς τον προσεχή αντίπαλό του, ο οποίος τον αιφνιδίασε στον αγώνα του πρώτου γύρου, κάτι που έκανε και με… όλες τις ομάδες που αντιμετώπισε μετά από τα πρώτα τρία παιχνίδια του.

Προτεινόμενα Άρθρα