Η σημασία της (καλής) παρουσίας των ψηλών

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έχει περάσει ταλαιπωρία φέτος με τους ψηλούς παίκτες του και χθες (6/3) κόντρα στη Λάρισα φάνηκε γιατί η παρουσία τους είναι τόσο σημαντική.

Το AllAboutARIS είχε επισημάνει από την επομένη κιόλας του αγώνα με τον Παναθηναϊκό πόσο σημαντικό θα ήταν να έχει ο ΑΡΗΣ τους Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και Μίλαν Μιλόσεβιτς στη διάθεσή του στον αγώνα με τη Λάρισα. Όπερ και εγένετο. Ο Μαυροβούνιος έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του, ενώ ο “Μίνια”, αν και φάνηκε επηρεασμένος από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αχίλλειο (παίζει με δική του πρωτοβουλία), έκανε τη… ζημιά του.

Αμφότεροι σκόραραν (20π.), πήραν ριμπάουντ (13), αλλά και έφθειραν τους αντίπαλους ψηλούς (8 κερδισμένα φάουλ). Τόσο ώστε το ήδη δεδομένο πλεονέκτημα του ΑΡΗ στη ρακέτα να γίνει μεγαλύτερο, αφού Ουάσινγκτον και Κώττας έκαναν από νωρίς 4 φάουλ, με αποτέλεσμα την κυριαρχία σε σκορ και ριμπάουντ.

Το post παιχνίδι που έχει ο ΑΡΗΣ με τους Ντραγκίτσεβιτς, Μιλόσεβιτς στη ρακέτα του είναι δυσεπίλυτος γρίφος για τις περισσότερες άμυνες και η παρουσία τους είναι απαραίτητη. Ο “Ντράγκι” έπαιξε για 24 λεπτά χωρίς πρόβλημα. Ο Βόσνιος αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από 11’ αλλά προερχόταν από μία περίοδο που σπάνια έκανε ολόκληρη προπόνηση. Μπροστά του έχει έναν αγώνα σε μόλις τέσσερις μέρες, με τον Ηρακλή και ο Σάββας Καμπερίδης ελπίζει να τον έχει κανονικά στη διάθεσή του.

Με δεδομένη και την σταθερά καλή παρουσία του Γιάννη Κουζέλογλου και την πάντα χρήσιμη συνεισφορά των Διαμαντή Σλαφτσάκη, Δημήτρη Χαριτόπουλου, θα είναι ευχής έργον για τον ΑΡΗ να έχει πλήρη τη φροντ λάιν του στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα