Για το 3-0, 26 μήνες μετά!

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ ήθελε να παίξει με τον Προμηθέα, όντας σε καλό μομέντουμ, όμως ό γέγονε γέγονε και στρέφει την προσοχή του στον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου (20/3) με τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη χρειάζεται ακόμα μία νίκη για να ξεμπλέξει μια και καλή με οποιοδήποτε “σενάριο” παραμονής και θέλει να την πετύχει όσο το δυνατόν συντομότερα. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει και βαθμολογική σημασία για τον ΑΡΗ, ενώ είναι περιττό να αναφερθούν και οι ιδιαιτερότητες που κρύβουν αυτά τα ματς.

Αν καταφέρει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, ο ΑΡΗΣ θα πετύχει κάτι που έχει να κάνει… 26 μήνες: Να μετρήσει τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα! Την τελευταία φορά που το κατάφερε ήταν τη σεζόν 2018-19, όταν από τις 6 έως τις 19 Ιανουαρίου, κέρδισε διαδοχικά  τον Ήφαιστο (65-54), το Ρέθυμνο (74-76) και το Λαύριο (84-70, φωτογραφία). Μάλιστα, αυτό το σερί, με τον Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο, ήρθε μετά από ένα ιδιαίτερα περιπετειώδες ματς, με την Κύμη και την ήττα με 75-57. Μία ήττα που ήταν η 6η συνεχόμενη και είχε βάλει τον ΑΡΗ σε περιπέτειες.

Έκτοτε, οι “κιτρινόμαυροι” δεν κατάφεραν να πάρουν περισσότερες από δύο σερί νίκες. Τη σεζόν 2019-20 κέρδισαν Ηρακλή (69-63) και Λάρισα (90-72) διαδοχικά στο “Nick Galis Hall”. Φέτος, έχουν κάνει 2-0, δύο φορές: Την πρώτη στο ξεκίνημα, με τις νίκες επί Ηρακλή (81-75) και Προμηθέα (94-83) και τη δεύτερη πρόσφατα, με το 70-52 επί της Λάρισας και το 54-76 στο Ιβανώφειο, πάλι επί του Ηρακλή.

Το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ ο ΑΡΗΣ θέλει να “τριτώσει το καλό”, να ξεμπλέξει μια και καλή από έγνοιες… σωτηρίας και να κλείσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε μία δύσκολη και περιπετειώδη, από όλες τις απόψεις, σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα