Να τριτώσει το καλό!

από Αντώνης Γκάτζιος

Οι αγώνες ΑΡΗ – ΠΑΟΚ έχουν πάντα τις ιδιαιτερότητές τους. Όμως για τον ΑΡΗ η αποψινή (20/3, 20:00, AllAboutARIS Live, Libero 107.4, ΕΡΤ3) μάχη με τον "αιώνιο" αντίπαλο είναι σημαντική για παραπάνω από ένα λόγους.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και θέλει τη νίκη για τρεις λόγους.

ΠΡΩΤΟΝ: Για να μην ξανακοιτάξει πίσω. Με νίκη ο ΑΡΗΣ ξεμπλέκει από οποιοδήποτε “σενάριο” που αφορά στην “ουρά” και θα μπορέσει να κοιτάξει λίγο παραπάνω, γιατί όχι και στην είσοδο στα πλέι οφ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Για να πάρει το τρίτο συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα. Δεν περιποιεί τιμή για μια ομάδα με το όνομα, τη φανέλα και την ιστορία του ΑΡΗ, όμως έχει να κερδίσει τρία σερί ματς στην Basket League από τον Ιανουάριο του 2019! Με δεδομένες τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις άνετες νίκες με Λάρισα και Ηρακλή, μία ακόμα απόψε θα πιστοποιήσει ότι οι “κιτρινόμαυροι”… είναι εδώ! Τώρα μάλιστα που η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία της.

ΤΡΙΤΟΝ: Γιατί ένα ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ είναι πάντα… ένα ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ. Σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκονται οι ομάδες, όποιους στόχους κι αν κυνηγούν, ήταν, είναι και θα είναι η “μητέρα των μαχών” της Θεσσαλονίκης, πάλαι ποτέ και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα. Μία νίκη κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο πάντα έχει… διπλή σημασία.

Ο ΑΡΗΣ, λοιπόν, θα προσπαθήσει να “πατήσει” πάνω στις τελευταίες εμφανίσεις και να κερδίσει το ντέρμπι. Έχει πολύ καλή ψυχολογία, η αλήθεια είναι ότι ένα σημαντικό βάρος έφυγε από την πλάτη του από βαθμολογικής άποψης, οπότε θα κυνηγήσει… με μανία τη νίκη. Επίσης, είναι σημαντικό ότι όλη την εβδομάδα, πλην μιας ίωσης του Γιώργου Γεωργάκη, η ομάδα προετοιμάστηκε απερίσπαστη από αγωνιστικά προβλήματα, κάτι σπάνιο για φέτος.  

Απέναντί του, ο ΑΡΗΣ έχει μία φορμαρισμένη ομάδα, που “μεταμορφώθηκε” με τον Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο της. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ήττα στην παράταση από την ΑΕΚ, όμως προηγουμένως έτρεχε ένα καλό σερί που τον έφερε στην 6η θέση. Συνεπώς, η αποψινή μάχη είναι ενδιαφέρουσα από όλες τις απόψεις.

Προτεινόμενα Άρθρα