"Αυτοκράτορας" μέσα στην Τουρκία (Pics, Vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η βραδιά που ο ΑΡΗΣ έγινε φορέας ολόκληρης της Ελλάδας

Το Τορίνο ήταν η αρχή των ευρωπαϊκών τίτλων του ΑΡΗ, αλλά και η παρακαταθήκη για το… άκρως ηδονικό “ντεζα βου”, που ακολούθησε τέσσερα χρόνια μετά. Ούτε κατά… παραγγελία να ήταν το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο και πρώτο… Κόρατς.

Στις 3 Απριλίου του 1997, ο ΑΡΗΣ αναβιώνει τους “μύθους”, οι οποίοι ακολουθούσαν τη Βυζαντική Αυτοκρατορία, νικώντας στην Προύσα, την τοπική Τόφας με το… μυθικό 70-88. Διαφορά 18 πόντων, η οποία υπερκάλυψε τη διαφορά των 11 πόντων, με την οποία είχε ηττηθεί στο Αλεξάνδρειο (66-77), στις 26 Μαρτίου του 1997, μια μέρα μετά τα γενέθλια του συλλόγου!

Ποιος πίστευε, τότε, πως οι παίκτες του Σούμποτιτς θα μπορούσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση; Κανείς, πλην των ίδιων των παικτών και του Ελληνο-Σλοβένου τεχνικού.

Ελάχιστοι Έλληνες βρέθηκαν στον Τελικό, με τους Τούρκους οπαδούς να υποδέχονται την ομάδα του ΑΡΗ σε φανατισμένη ατμόσφαιρα και με χιλιάδες μπλουζάκια που ανέγραφαν πως η Τόφας είναι η Κυπελλούχος Κόρατς του 1997. Ολα αυτά, βέβαια, πριν το πρώτο τζάμπολ…

Oι Toύρκοι υποστηρικτές της Τόφας δεν άντεξαν να δουν… ζωντανά την ταπείνωση, προκάλεσαν επεισόδια, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το “Αττατούρκ Σπορτς Σαράϊ`, το οποίο χωρούσε μόνο… ΑΡΗ.

Αξέχαστο παιχνίδι, αξέχαστα πανηγύρια στο Λευκό Πύργο, με τον ΑΡΗ να ενώνει, μετά από χρόνια, την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς οι εκδηλώσεις χαρά δεν περιορίστηκαν σε ελληνικό έδαφος…

Αγγελίδης, Λιαδέλης, Ορτίθ, Σάκλφορντ, Μπόνι, Ναχάρ, Σταυρακόπουλος, Σιούτης, Φλώρος, Παπαδάτος, Xωλόπουλος έκαναν το… απίστευτο, φέρνοντας το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει, άραγε, κάτι απίστευτο, όταν φοράς τη φανέλα με το Θεό του Πολέμου;

Δείτε, παρακάτω, φωτογραφίες και βίντεο, από τη βραδιά που ο ΑΡΗΣ καθιερώθηκε ως… “Τουρκοφάγος”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X