To ευρωπαϊκό στο "Αλεξάνδρειο" (pics&vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Το δεύτερο αστέρι τη φανέλα, ήρθε με ευρωπαϊκό τίτλο

Η μέρα που το Αλεξάνδρειο θα ζούσε Τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επιτέλους, έφθασε. Ο ΑΡΗΣ, μετά από εντυπωσιακή πορεία στο -νεοσύστατο- τότε Τσάμπιονς Καπ, της FIBA, κέρδισε τη συμμετοχή του στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης, το οποίο διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο στις 2 και 4 Μαϊου.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν -λόγω έδρας- το φαβορί, παρά το γεγονός πως είχε να αντιμωτωπίσει αξιοπρόσεκτες ομάδες, αλλά με -σαφώς- μικρότερη ευρωπαϊκή εμπειρία. Οχι, φυσικά, πως εκείνη η ομάδα του ΑΡΗ είχε πλεόνασμα εμπειρίας. Το αντίθετο. “Ξεχείλιζε”, όμως, από πάθος και θέληση για διάκριση.

Στον Ημιτελικό, οι “κίτρινοι” επικρατούν της Χέμοφαρμ (73-66), ενώ στο άλλο ζευγάρι, η Πρόκομ Τρεφλ κερδίζει τη Βέντσπιλς. Ο κόσμος του ΑΡΗ αδημονεί να βρεθεί στον Τελικό, στο γήπεδο, το οποίο έχουν διαδραματιστεί αμέτρητες στιγμές χαράς. Αντίπαλος η “άγνωστη”, αλλά επικίνδυνη πολωνική ομάδα, η οποία μόλις είχε αρχίσει να εμφανίζεται στο “μπασκετικό” χάρτη.

Ο αγώνας είναι δραματικός, η ατμόσφαιρα “εκρηκτική” και ο Νίκος Γκάλης παρακολουθεί από τα επίσημα, τις προσπάθειες των παικτών του ΑΡΗ. Η συνέχεια γνωστή…

Το Κύπελλο κατέληξε στα χέρια του Γιάννη Λάππα, αφού -προηγουμένως- η μπάλα βρέθηκε στο καλάθι των Πολωνών, από το ιστορικό “φόλοου” του Μίροσλαβ Ραϊσεβιτς, o οποίος “έγραψε” το 84-83.

Ο “Μίρο” μαζί με τους Σόλομον, Λάππα, Γκαγκαλούδη, Νικολαϊδη, Στακ, Λικχολίτοφ, Αγγέλοφ, Γκργκατ, ήταν αυτοί που έφεραν τον τελευταίο (μέχρι τον επόμενο), ευρωπαϊκό τίτλο του ΑΡΗ.

Ο Λευκός Πύργος ήταν πιο κοντά από… ποτέ!

Δείτε, παρακάτω, φωτογραφίες και βίντεο, από το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ΑΡΗ, το οποίο κατακτήθηκε στο Αλεξάνρειο Μέλαθρο…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X