Σαν να τελείωσε η χρονιά…

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα, όμως για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αυτό που "πόνεσε" περισσότερο ήταν το "πώς" και ότι το αποτέλεσμα καθ’ αυτό.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, αυτό που πλήγωσε περισσότερο ήταν ότι οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν ένα ματς στο οποίο προηγήθηκαν με 10 πόντους στο 30’. Χθες (27/3), αυτό που θορύβησε περισσότερο ήταν η νοοτροπία κάποιων βασικών “γραναζιών” της ομάδας. Και επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, όταν βασικά “γρανάζια” είναι εκτός λειτουργίας, η “μηχανή” δεν μπορεί να δουλέψει.

Βασικοί παίκτες έδειξαν ότι η σεζόν ουσιαστικά έχει τελειώσει γι’ αυτούς. Και αν αυτό είναι η πραγματικότητα και όχι κάτι παροδικό, ο ΑΡΗΣ θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα αγωνιστικό κίνητρο και η λογική “άντε να τελειώνουμε” μόνο κόστος μπορεί να έχει στην προσπάθεια μιας ομάδας.

Ο Σάββας Καμπερίδης για πρώτη φορά μίλησε με τόσο σκληρά λόγια για τους παίκτες του και δεν ήταν τυχαίο. Ο ΑΡΗΣ είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει μία σπουδαία νίκη χθες, όμως όταν έχει την πλειοψηφία της πεντάδας του (και όχι μόνο) χωρίς το μυαλό στο γήπεδο και σε mood “κάνω του κεφαλιού μου”, ξέρει και ο ίδιος ότι ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να κερδίσει όχι μόνο την ΑΕΚ, αλλά και υποδεέστερες ομάδες…

Προτεινόμενα Άρθρα