Να κλείσει τη σεζόν με αξιοπρέπεια

από Αντώνης Γκάτζιος

Βαδίζοντας στην τελική ευθεία της σεζόν, ο ΑΡΗΣ δεν έχει εμφανή στόχο. Μόνο να τελειώσει τη χρονιά αξιοπρεπώς. Κι αυτό από μόνο του πρέπει να είναι ένα κίνητρο.

Ο Σάββας Καμπερίδης είπε χθες ότι η ομάδα έχει “αδειάσει”. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να βρει τα αποθέματα για να κλείσει μία πολύ δύσκολη χρονιά με όμορφο τρόπο. Χθες (31/3) στην Πάτρα έδειξε για τρία δεκάλεπτα ότι ακόμα υπάρχει θέληση, σε αντίθεση μ’ αυτό που φάνηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ. Το -21 αδικεί τον ΑΡΗ. Αδίκησε ο ίδιος τον εαυτό του στο τελευταίο δεκάλεπτο, τον αδίκησαν κιόλας, όμως. Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο για να κριθεί ένα ματς με ανύπαρκτο οφσάιντ ή πέναλτι. Η “πριονοκορδέλα” της δεύτερης περιόδου, όταν ο ΑΡΗΣ έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, είναι μνημειώδης, όπως και οι 20 βολές του Προμηθέα απέναντι σε ζώνη (!) ,που κυνηγούσε στο σκορ.

Αν ο ΑΡΗΣ κρατάει κάτι για τη συνέχεια, αυτό είναι το πρόσωπο που έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος των πρώτων τριών περιόδων. Είχε προσήλωση στο πλάνο, καλή επιθετική λειτουργία. Αν παίξει έτσι και στη συνέχεια, και σε μεγαλύτερη διάρκεια, μπορεί να πετύχει μέχρι και δύο νίκες στα εναπομείναντα τρία ματς. Κάποιοι παίκτες έδειξαν να αφυπνίζονται, δεν είναι τυχαία η καλή εμφάνιση των Ντραγκίτσεβιτς, ΝτεΚόζι. Αυτή η ανάκαμψη δε συνέπεσε με ταυτόχρονα καλή παρουσία των Τσάλμερς και Λιτλ, οι οποίοι φορτώθηκαν με φάουλ και ουσιαστικά δεν μπήκαν στο κλίμα του αγώνα.

Στόχος όπως αναφέρθηκε είναι να κλείσει τη σεζόν παίζοντας καλά. Έτσι κι αλλιώς, ήδη δρομολογούνται εξελίξεις για την επόμενη περίοδο. Ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να ξαναπεράσει τέτοια χρονιά. Τα μηνύματα είναι πιο θετικά, όσον αφορά στο θέμα των εσόδων που δεν υπήρχαν φέτος και οι εξελίξεις αναμένονται.

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS.GR στο YouTube.

X