3 χαμένα παιχνίδια στο… σουτ, με διαιτητικά λάθη και 54 (!) βολές διαφορά!

από Γιώργος Γκάτος

Περιστέρι-ΑΡΗΣ, Προμηθέας-ΑΡΗΣ και Καρδίτσα-ΑΡΗΣ.

Τρία παιχνίδια που χάθηκαν κυριολεκτικά στο σουτ… Μάλιστα, στα δύο πρώτα, οι διαιτητές «τιμωρήθηκαν» με μη ορισμό, δικαιώνοντας τον ΑΡΗ ηθικά αλλά οι βαθμοί δε γυρίζουν πίσω.

Κοινή συνισταμένη και των τριών αγώνων, είναι τα τραγικά διαιτητικά λάθη, κάποια εκ των οποίων ήταν εξόφθαλμα (βλ. πάτημα Αγραβάνη στον Χόρκλερ).

Αν καθίσει και σκεφτεί κανείς τα όσα συνέβησαν σε Περιστέρι, Πάτρα και Καρδίτσα, ο ΑΡΗΣ έχασε το παιχνίδι με διαφορά 2, 3 και 1 πόντου αντίστοιχα.

Και στα τρία μπορεί να είχε το τελικό σουτ και να μη κατάφερε να “κλέψει” τη νίκη. Αυτά συμβαίνουν, μπάσκετ παίζουν οι αθλητές και η μπάλα μπορεί να μη μπει.

Τι προηγήθηκε όμως; Φανερή αλλοίωση και τα νούμερα που ακολουθούν περιγράφουν όλο το σκηνικό.

6η αγωνιστική: Ο ΑΡΗΣ αγωνίζεται μέσα στο Περιστέρι. 29 βολές οι γηπεδούχοι, 9 οι “Κιτρινόμαυροι”. Το σκορ; 92-90.

11η αγωνιστική: Σκληρό παιχνίδι στη Πάτρα, χαμηλό σκορ. Οι βολές; 34-16. Το σκορ; 64-61.

18η αγωνιστική: 30 λάθη οι παίκτες της Καρδίτσας, 22 κλεψίματα ο ΑΡΗΣ. Οι βολές; 33-17. Το σκορ (μετά από παράταση); 78-77.

96-42 οι βολές μόνο από αυτά τα τρία παιχνίδια. 54 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ βολές διαφορά, σε παιχνίδια όπου οι “Κιτρινόμαυροι” τα έχασαν… στο σουτ.

Τι συνέβη σε παιχνίδια που οι διαιτητές προσέγγισαν την ισονομία και τα μοιρασμένα σφυρίγματα; Διπλό στην ΑΕΚ, διπλό στον Απ. Πάτρας, εντός έδρας άνετες νίκες με Λαύριο, Καρδίτσα και 80′ χωρίς να χάσει το προβάδισμα με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ στο “Nick Galis Hall”.

Σε ένα πρωτάθλημα το οποίο τα πάντα θα κριθούν στη νίκη ή την ισοβαθμία, για το πλασάρισμα στη τελική 8αδα, τα τραγικά αυτά λάθη του κοστίζουν 3 νίκες… που δε μπορούν να καλυφθούν.

Και πάνω απ’ όλα, είναι χτύπημα στη ψυχολογία της ομάδας. Αλλά η ΕΟΚ σφυρίζει αδιάφορα και η ΚΕΔ δεν μπορεί να κάνει ούτε την αυτοκριτική της.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X