«Η προσπάθεια είναι διαρκής σε όλα τα μέτωπα»

από AllAboutARIS

Ο νομικός του ΑΡΗ στο μπάσκετ Γιώργος Οικονόμου αναφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ με τους μετόχους και όχι μόνο.

Ο Γιώργος Οικονόμου είναι από τους νομικούς που… έτρεξαν το άρθρο 99 στον μπασκετικό ΑΡΗ. Φιλοξενήθηκε στο “AllAboutARIS on AIR” και μίλησε τόσο για το χθεσινό ραντεβού της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΡΗΣ με τους με τους μετόχους όσο και για τις προσπάθειες που γίνονται για να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Αρχικά είπε: «Σήμερα η ομάδα παίζει τον πρώτο… τελικό και την Κυριακή τον δεύτερο. Ελπίζουμε να τους πάρουμε και τους δύο».

Για το χθεσινό ραντεβού και για τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ μετά την υπαγωγή της στο άρθρο 99 είπε: «Για να μπορέσουμε να πετύχουμε το πλάνο βιωσιμότητας χρειάζεται χρήμα, συγκέντρωση, επιμονή και ψάξιμο για χορηγούς. Η διοίκηση έχει κάνει τον προγραμματισμό της με βάση αυτά που υπάρχουν. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Δεν έχει πλάνο με τυχόν λεφτά που θα έρθουν στη συνέχεια. Και η διοίκηση αντιλαμβάνεται ότι ο καιροί είναι δύσκολοι.

Χθες έγινε ενημέρωση στους μετόχους και ειπώθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Μοναδικός που δεν έδωσε το παρών ήταν ο κ. Τζεβελέκης ο οποίος δεν πρόλαβε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο αν δεν έχει γίνει ήδη. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και ψάχνουμε πηγή εσόδων.

Ευχής έργων μηνιαία να υπάρχει μια εισροή χρημάτων. Μπορούμε να βρούμε 20 άτομα να βάλει από 50.000 ευρώ το χρόνο; Δεν χρειάζεται επενδυτής να βάλει 3 εκατομμύρια ευρώ».

Για το θέμα της ΦΙΜΠΑ και τους περιορισμούς που εξακολουθούν να υπάρχουν επισήμανε: «Η προσπάθεια είναι διαρκής σε όλα τα μέτωπα. Γίνονται ενέργειες, εμείς θέλαμε και από σήμερα να υπάρχει αποτέλεσμα. Δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Η διοίκηση κινείται σε όλα τα επίπεδα. Όλοι οι παίκτες έχουν μπει στο άρθρο 99, όπως και ο Σκορδίλης και ο Μάιλς.

Αν δεχθεί η ΦΙΜΠΑ, μπορεί να το δεχθεί μετά και από ένα χρόνο. Γίνεται μια προσπάθεια σοβαρή, ποιες θα είναι οι συνέπειες θα το αποφασίσει η διοίκηση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλάνο εξυγίανσης αγωνιστικά. Η ομάδα στηρίζεται στα δικά μας παιδιά, νεαρά, έλληνες. Πρόκειται για μακροπρόθεσμο πλάνο. Αν δεν υπήρχε το απαγορευτικό με 3 φτηνούς Αμερικανούς ο ΑΡΗΣ θα ήταν τρίτος ή τέταρτος στην χειρότερη επίθεση».

Τέλος αναφέρθηκε και στην συνεργασία που υπάρχει για τα σημαντικά θέματα με τον ΕΣΑΚΕ: «Ο ΕΣΑΚΕ έδειξε ένα πραγματικό ενδιαφέρον και στην περίπτωση του άρθρου 99. Είχαμε μια καλή συνεργασία με τον κ. Χαλβατζάκη. Ο ΕΣΑΚΕ προασπίζει τα συμφέροντα του μπάσκετ γενικότερα. Ήταν και εξακολουθεί να είναι αυτονόητη η στήριξη».

Προτεινόμενα Άρθρα