Στα καλύτερά του, με διαφορά ενός… γύρου

από AllAboutARIS

Ο Σαρικόπουλος έπαιξε ως… πραγματικός σέντερ, άσχετα αν το χθεσινό παιχνίδι ήταν "μια καλή προπόνηση", όπως είπε και ο Μίλαν Μίνιτς

Πολύς λόγος έχει γίνει την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, για τον τρόπο που παίζει ο ΑΡΗΣ, μέσα στη ρακέτα, και το κατά πόσο αξιοποιούνται οι “ψηλοί” της ομάδας, Κώστας Χαρίσης και Ζήσης Σαρικόπουλος. Οι “κίτρινοι” διαθέτουν αξιόλογο δίδυμο στη “φροντ λάιν”, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν προσφέρουν αυτά που θα περίμενε ο κόσμος της ομάδας, χωρίς να έχουν -οι ίδιοι- την απόλυτη ευθύνη.

Αξια αναφοράς είναι η χθεσινή εμφάνιση, για παράδειγμα το Σαρικόπουλου, ο οποίος το καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στην αποχώρηση, αλλά τελικά παρέμεινε, θέλοντας να δώσει το “κάτι” παραπάνω.

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι προπονητές του, είδαν με ευχαρίστηση το νεαρό σέντερ να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, στο οποίο και σημείωσε 11 πόντους, έχοντας 5/5 δίποντα και 6 ριμπάουντ, με αντίπαλο -μάλιστα- το Μάικ Μπατίστ.

Βέβαια, όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης απέσυρε τον Αμερικανό, το ίδιο έκανε και ο Βαγγέλης Αγγέλου, χωρίς να τον ξαναρίξει στο παιχνίδι, σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Ο τότε τεχνικός των “κίτρινων”, είχε ερωτηθεί, σχετικά, στη συνέντευξη Τύπου, αλλά προτίμησε να αστειευτεί με την απόφασή του και όχι να δώσει σαφή απάντηση.

Και έπρεπε να περάσει, λοιπόν, ένας γύρος προκειμένου ο Σαρικόπουλος να κάνει ανάλογη εμφάνιση, η οποία -συμπτωματικά- έγινε, πάλι, σε αγώνα με τους “πράσινους”. Ο σέντερ του ΑΡΗ πέτυχε 12 πόντους, παίζοντας στη ρακέτα, όπως πρέπει, παίρνοντας καλές θέσεις και έχοντας -εν γένει- την εικόνα ενός αξιόπιστου σέντερ.

Εν ολίγοις, οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται να “νιώσουν” ότι έχουν “φροντ λάιν” και παίκτες, οι οποίοι μπορούν να “τραβήξουν” στο σκοράρισμα, εκτός της “βρώμικης” δουλειάς. Το πρωτάθλημα έχει… ψωμί και οι “κίτρινοι” χρειάζονται την αξιοποίηση όλων των παικτών που διαθέτουν.

Προτεινόμενα Άρθρα