Παραλήρημα στο "Αλεξάνδρειο"

από AllAboutARIS

Το δεύτερο αστέρι τη φανέλα, ήρθε με ευρωπαϊκό τίτλο

Η μέρα που το Αλεξάνδρειο θα ζούσε Τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επιτέλους, έφθασε. Ο ΑΡΗΣ, μετά από εντυπωσιακή πορεία στο -νεοσύστατο- τότε Τσάμπιονς Καπ, της FIBA, κέρδισε τη συμμετοχή του στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης, το οποίο διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο στις 2 και 4 Μαϊου.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν -λόγω έδρας- το φαβορί, παρά το γεγονός πως είχε να αντιμωτωπίσει αξιοπρόσεκτες ομάδες, αλλά με -σαφώς- μικρότερη ευρωπαϊκή εμπειρία. Οχι, φυσικά, πως εκείνη η ομάδα του ΑΡΗ είχε πλεόνασμα εμπειρίας. Το αντίθετο. “Ξεχείλιζε”, όμως, από πάθος και θέληση για διάκριση.

Στον Ημιτελικό, οι “κίτρινοι” επικρατούν της Χέμοφαρμ (73-66), ενώ στο άλλο ζευγάρι, η Πρόκομ Τρεφλ κερδίζει τη Βέντσπιλς. Ο κόσμος του ΑΡΗ αδημονεί να βρεθεί στον Τελικό, στο γήπεδο, το οποίο έχουν διαδραματιστεί αμέτρητες στιγμές χαράς. Αντίπαλος η “άγνωστη”, αλλά επικίνδυνη πολωνική ομάδα, η οποία μόλις είχε αρχίσει να εμφανίζεται στο “μπασκετικό” χάρτη.

Ο αγώνας είναι δραματικός, η ατμόσφαιρα “εκρηκτική” και ο Νίκος Γκάλης παρακολουθεί από τα επίσημα, τις προσπάθειες των παικτών του ΑΡΗ. Η συνέχεια γνωστή…

Το Κύπελλο κατέληξε στα χέρια του Γιάννη Λάππα, αφού -προηγουμένως- η μπάλα βρέθηκε στο καλάθι των Πολωνών, από το ιστορικό “φόλοου” του Μίροσλαβ Ραϊσεβιτς, o οποίος “έγραψε” το 84-83.

Ο “Μίρο” μαζί με τους Σόλομον, Λάππα, Γκαγκαλούδη, Νικολαϊδη, Στακ, Λικχολίτοφ, Αγγέλοφ, Γκργκατ, ήταν αυτοί που έφεραν τον τελευταίο (μέχρι τον επόμενο), ευρωπαϊκό τίτλο του ΑΡΗ.

Ο Λευκός Πύργος ήταν πιο κοντά από… ποτέ!

Δείτε, παρακάτω, φωτογραφίες και βίντεο, από το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ΑΡΗ, το οποίο κατακτήθηκε στο Αλεξάνρειο Μέλαθρο…

Προτεινόμενα Άρθρα